Category Archives: Algemeen

Rijk worden in 2017

Ook in 2017 vragen weer veel mensen zich af; hoe kan ik nou rijk worden? De drijfveer voor deze gedachte komt naar alle waarschijnlijkheid voort uit een wens naar financiële onafhankelijkheid. Volledige vrijheid om je eigen keuzes te maken en je leven te leiden zoals je echt wilt. Zo kom je het dichtst bij het grootste geluk.

Veel geld verdienen met hard werken

Je kan rijk worden door hard te werken. Met de juiste opleiding en de juiste baan kan je veel geld verdienen. Kan je goed leren en gezegend met een hoger IQ? Dan heb je met de meeste WO-studies het vooruitzicht op een goede baan met zekerheid en goed inkomen. Heb je bijvoorbeeld het geluk dat je wordt toegelaten tot een studie Medicijnen? Dan kan je arts worden, en is in Nederland je bedje gespreid. Ben je iets minder slim, of heb je geen zin om voor een baas te werken? Dan zijn er nog steeds vele mogelijkheden om dan wel in loondienst, dan wel als eigen ondernemer, een hoop geld te verdienen. Het is en blijft wel hard werken, en voor en aantal gelukkigen leidt dit tot een goed inkomen.

Rijk worden door het lot

Je kan ook rijk worden door ergens op te gokken. Dan wel door het kopen van aandelen, dan wel door als eerste bepaalde bijzonderheden zoals kunst te sparen, of door bijvoorbeeld bitcoins te kopen en daarmee te speculeren. Of door heel veel loten van welke loterij dan ook te kopen. Je hoeft niet jaren lang te werken; maar de kans is natuurlijk een stuk kleiner, zeg maar nihil, dat je hier rijk van wordt. Dit is slechts weinigen gegeven.

Rijk worden door weinig uit te geven

Naast geld verdienen, is geld besparen ook een optie om rijk te worden, waar veel Nederlanders niet direct aan denken. Aanleiding zal zijn dat je daarmee natuurlijk nooit schatje rijk wordt. En dat de meeste mensen bij rijk zijn nou niet direct denken aan weinig uitgeven. Rijk zijn is toch juist lekker veel kunnen spenderen? Maar je kan redelijk vermogend worden door weinig of zeer bewust geld uit te geven, en verstandig te sparen.

Wat is rijk zijn?

De vraag is namelijk, wat rijk zijn nu echt voor jouzelf betekent. Heeft het te maken met de veronderstellingen waar we in dit artikel mee beginnen? Financiële onafhankelijkheid, volledige vrijheid om je eigen keuzes te maken en je leven te leiden zoals je echt wilt? Als dat je doelen zijn, dan is het bereiken daarvan en het moment waarop, makkelijker en eerder dan veel mensen denken.
Gericht geld besteden aan zaken die je belangrijk vindt, en daar alle ruimte voor hebben.
Het voordeel van deze manier van denken, is dat je sneller het punt kan bereiken waarop je rijk bent. In plaats van je hele leven keihard te werken, om er vervolgens op latere leeftijd nog maar een paar jaar van te kunnen genieten.

De juiste focus

De meeste lezers kunnen deze insteek wellicht te filosofisch vinden. Dat mag. Het is bedoeld als een korte overpeinzing, om even stil te staan bij waar je nou echt naar streeft. Focus is key. Een goed en rijk 2017 gewenst!

Bookmark and Share

Slim met geld omgaan

Tips van experts om slim met je geld om te gaan
De ene maand houd je soms geld over, terwijl je de andere maand weer net te kort komt. Waar komt dit toch door, en hoe kan je hier het beste mee omgaan? NIBC Direct interviewde enkele experts. Zij geven diverse tips over hoe je het beste met je geld omgaat.

Breng je geldzaken in kaart

Volgens Kevin Voges van AFAS Personal is je geldzaken in kaart brengen de basis. Door al je uitgaven en inkomsten bij te houden, zie je goed wat je bijvoorbeeld te veel uitgeeft per maand. “Vaste kosten kun je lastig omlaag brengen, maar je kunt altijd beginnen met je variabele uitgaven te beperken. Als je dan iedere maand goed op deze uitgaven let, ben je al een heel eind.”

Annemarie van Gaal van het programma ‘Een Dubbeltje Op Z’n Kant’ sluit zich hierbij aan: “Houd je uitgaven bij in een kasboek, zo krijg je meer grip op je geldzaken”.

Houd een buffer op je spaarrekening

Een tweede tip van Annemarie is om altijd een buffer op je spaarrekening aan te houden, bij voorkeur ter hoogte van minimaal drie maanden gemiddelde lasten: “Dat is meestal voldoende om een tegenslag op te vangen”. Zo kom je tenminste niet voor financiële verrassingen te staan.

Bepaal je spaardoelen

Kevin Voges raadt ook aan om spaardoelen te bepalen. Zo kan je gericht elke maand sparen en heeft het sparen ook een concreet doel. Op die manier kan je bijvoorbeeld voor je nieuwe huis sparen, of voor een reis. “Door deze spaardoelen concreet te maken, houd je goed het overzicht en vooral de controle over je spaargedrag”.

Benieuwd naar alle tips? Lees hier de volledige interviews.

Meest bekeken:

Bookmark and Share

Hoe kan ik rijk worden?

Er zijn enkele basale tips om rijk te worden. Het gaat dan niet alleen om meer geld te verdienen, maar vooral om meer geld over te houden.

De Belgische website Hoe moet het omschrijft heel goed hoe je rijk kan worden. Hele basale maar o zo ware tips om rijk te worden. Bovenal stellen zij dat je alleen rijk kan worden als je meer verdient dan je uitgeeft. Zij stellen dat de kunst van rijk worden niet is om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar om zoveel mogelijk geld over te houden.

  • Specialiseer je in iets, en zorg dat je daar beter in bent dan de meeste anderen. Zo zal je altijd veel werk en goed werk vinden. Dit kan werk op allerlei niveau’s zijn, van financieel adviseur tot makelaar, van verzorger tot klusjesman. De kracht van specialisatie is dat je iets unieks te bieden hebt, wat meer waard is dan iets wat iedereen kan. Het gevaar van specialisatie is dat jouw unieke kunstje niet meer nodig is. Kijk daarom continue hoe je krachten kan bijschaven naar de wensen van vandaag en morgen.
  • Werk harder dan anderen. Je hoeft je niet overspannen te werken. Maar in plaats van ‘s-avonds op de bank hangen, kan je meer doen in het leven. Ga eens naar ondernemersbijeenkomsten in je gemeente. Kijk of je naast je bestaande baan iets meer werk kan verzetten op een leuke manier. Biedt je hobby mogelijkheden om hier toch iets van gewin uit te halen? Bijvoorbeeld les geven in wat je kan, een boek schrijven, of een website bijhouden, etc.
  • Bedenk een goed idee. Goede ideeën zijn goud waard. Een goed idee hoeft niet geniaal te zijn. Maar een idee dat net onderscheidend is, en net het verschil maakt waardoor je een nieuwe niche of markt aanboort, of waardoor klanten naar jou toekomen, is cruciaal. Kijk naar andere bedrijven in de branche waar je actief wilt zijn, en kijk hoe jij het zou doen, of wat je mist. Zo komen veel ondernemers op de het kernidee van hun onderneming.
  • Probeer van alles. Voer uit wat je wilt en probeer het gewoon. Alle ondernemers zullen beamen dat succes voor 99% wordt bepaald door doorzettingsvermogen. Alle grote ondernemers hebben mislukkingen meegemaakt. Onder de leus; “ondernemen is 1% inspiratie, en 99% transpiratie”.

Bron: Hoe moet het?

Meest bekeken:

Bookmark and Share