Category Archives: Nieuws

Wanneer wordt online gokken nou eens gereguleerd?

Al jaren kan er worden gegokt via het internet. Gok websites uit het buitenland zijn actief in Nederland en zijn erg populair. Maar, het toezicht en regulering ontbreken! Zoals vaker, is er in Nederland een gedoogbeleid. En de vraag is, of dit verstandig is. Het is natuurlijk prima om af en toe een gokje te wagen. Maar heeft online gokken niet een hogere kans op verslaving? Gelukkig is er een grote behoefte om deze markt te reguleren, en lijkt er wat aan te worden gedaan. Daarvoor is er het initiatief van het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand. Daarin kunnen Nederlandse spelers veilig en betrouwbaar deelnemen aan online kansspelen, en wordt tijdig verslavingsrisico gesignaleerd. Maar, de vraag is nu of de wet er ook daadwerkelijk doorheen komt.

Online gokken is nu niet gereguleerd, met grote risico’s als gevolg

Het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand (KOA) is goedgekeurd door de Tweede Kamer en moet nog in de Eerste Kamer worden behandeld. De terughoudendheid van de politiek bestaat onder andere uit angst voor een toename in de gokverslaving. Nederland is een van de weinige landen waar de markt nog niet wordt gereguleerd. Dit is niet zo best voor de 800.000 Nederlanders die online een gokje wagen. Die spelen nu via gedoogd aanbod zonder effectieve verslavingspreventie of onveilig illegaal aanbod. De cijfers dat online een hoger risico tot gokverslaving met zich meebrengt, vragen om snelle regulatie. Zonder een goed beleid wordt “het Wilde Westen” in stand gehouden. Er zijn maar weinig online aanbieders die een gericht preventiebeleid tegen gokverslaving hebben.

Speel gerust, maar zet jezelf niet op het spel

Om alle betrokken partijen te laten zien hoe verslavingspreventie er uit kan zien, heeft gokkastenspeelautomaten.org het initiatief genomen om dit reeds nu te integreren op haar website. De kansspel website heeft in samenwerking met een ex-gokverslaafde een waarschuwing slogan “Speel gerust, maar zet jezelf niet op het spel” ontwikkeld. Volgens de ervaringsdeskundige wijst dit mee op de consequenties van een gokverslaving. Op de informatiepagina is zijn persoonlijke verhaal te vinden.

De waarschuwing slogan staat prominent op de website, net onder de hoofdnavigatie van de website. Daarnaast staat het consequent onderaan de pagina’s, zoals bijvoorbeeld ook wordt getoond op bijvoorbeeld de website van Holland Casino. Daarnaast heeft de site voorbeeld advertentiemateriaal met waarschuwing ontwikkeld. Dit is in lijn met het wetsvoorstel KOA, alleen nu specifiek uitgewerkt met een beter opvallende waarschuwing dan de internationale standaard.

Snelle regulering gewenst

Het is belangrijk dat de wet op korte termijn wordt aangenomen, die ervoor zorgt dat de regulering snel van kracht is. Deze wet hoeft niet tot detail te worden uitgewerkt voor de komende jaren. Het dient de verbeterslag van morgen wel mogelijk te maken. En dat kan alleen gebeuren in samenwerking met alle belangenpartijen; de spelers, de aanbieders, verslavingsdeskundigen en de KSA.

Bookmark and Share

Slim beleggen

Bij sparen en beleggen is een ding belangrijk; uw gezond verstand blijven gebruiken. Neem niet te hoge risico’s en denk goed na. Dan komt succes vanzelf.

Ga bij beleggingen geen impulsieve dingen doen. Beleggen is niet gokken op de beurs. Kijk om u heen en denk na wat er gebeurt. Volg het wereldnieuws en kijk welke consequenties dit kan hebben. Zo is de kans groot dat de economie voorlopig niet snel groeit en dat de inflatie toeneemt. Pas uw beleggingen hierop aan.
Heeft u veel spaargeld? Dan is dit vatbaar voor inflatie. Uw vermogen slinkt zo ongemerkt in als u niet oplet. Heeft u leningen of schulden? Niet handig. Als u in de situatie komt dat u de rente en/of aflossing niet meer kan betalen, is de bank eigenaar van alles wat als onderpand voor de leningen dient.

Kortom, zorg dat u niet afhankelijk wordt van anderen, maar een eigen appeltje voor de dorst opbouwt.

Kijk bijvoorbeeld bij Beursbox voor leuke en interessante beleggingstips.

Meest bekeken:

Bookmark and Share

Rijker leven

Rijker leven? Wat is dat? En hoe doe je dat? Gemakkelijker gezegd dan gedaan zullen velen zeggen. Toch valt dat best mee. Het ligt er helemaal aan hoe jij er zelf in zit.

Bezig met de waan van de dag, vraag je je soms af of dit alles is. Hoe haal je eruit wat erin zit? Hoe maak je jouw leven de moeite waard? Sochicken heeft diverse tips om rijker te leven. Zij bevelen een aantal stappen aan om erachter te komen wat je wilt, en hoe je meer bij jezelf kan komen, en uiteindelijk gelukkiger kan zijn.
1. Zoek uit wat er aan je trekt.
2. Houd je bezig met iets dat betekenis heeft.
3. Doe je best om iedere dag te genietent.
4. Investeer in geweldige mensen.
Sochicken biedt trouwens een overzicht van een aantal boeken om op een vernieuwende manier naar je leven te kijken, en te genieten van ieder moment.

Wij vinden het volgende van deze tips.

  • Ad 1: Stel dat geld geen beperking is, wat is het allerliefste dat je zou willen doen? Vaak geeft deze simpele vraag heel veel inzicht.
  • Ad 2: Klinkt ook weer simpel, maar is o zo moeilijk. Hoe zorg je dat je je energie besteedt aan datgene dat jij belangrijk vindt? Hun advies: Bekijk wat er aan jou trekt, wat je innerlijke drive is, en zoek uit of je dit kunt combineren met betekenisvolle activiteiten. Zodra je het gevoel hebt dat je werk betekenis heeft dan krijgt je leven betekenis.
  • Ad 3: Geluk zit toch echt in de kleine dingen. Kom erachter wat je wilt, en doe wat je wilt.
  • Ad 4: Uiteindelijk word je alleen nooit gelukkig, meestal is het tegendeel helaas waar. Zorg dus dat jij die mensen om je heen hebt, die jij belangrijk vindt.

    Meest bekeken:

    Bookmark and Share