Category Archives: Geld besparen

Bespaartips

Hoe kunt u besparen op uw uitgaven? De ING heeft maar liefst 50 tips verzameld om geld te besparen. De tips die ons het meest aanspreken, zijn de volgende;

  • Wilt u iets heel graag hebben? Slaap er nog een nachtje over. Probeer niet te impulsief te handelen; dat zijn vaak de slechtste koopjes.
  • Bedenk voordat u wat koopt, of u het echt nodig heeft. Bijvoorbeeld; als u zou gaan verhuizen naar een ver land, zou u het dan nog meenemen?
  • Pak als het even kan, de fiets. De auto is best een dure kostenpost. Korte ritten zijn funest voor de staat van uw auto, en kosten relatief veel benzine. Fietsen is daarentegen gratis. En levert een bijdrage aan het milieu en bespaart maatschappelijke kosten.
  • Een feestje geven? Huur een buurthuis in plaats van een cafe of hotel. U moet zelf wel uw eten en drinken inkopen, en de locatie vaak achteraf schoonmaken. Maar hiermee bespaart u wel honderden euro’s.
  • Sla uw slag in de uitverkoop. Dit geldt ook voor de dagelijkse boodschappen. Probeer elke week te varieren van supermarkt. Elke grote supermarkt-keten heeft aantrekkelijke aanbiedingen om klanten te lokken. Waarvan ze hopen dat die vervolgens ook de dure boodschappen daar kopen. Als u goed rondkijkt, kunt u overal wat aanbiedingen pakken, en zo toch alles inkopen.
  • Verder missen wij nog de volgende belangrijke tip; eet eerst uw kast leeg. Vaak staat er een hoop eten in de trapkast of de koelkast, dat zomaar op de uiterlijke datum komt zonder gegeten te zijn. Zonde.

Verder wordt nog als tip gegeven, om besparen als een sport te zien. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Neem in elk geval bovenstaande tips serieus in overweging.

Bookmark and Share

De basis van rijk worden: zoek een baan en spaar!

Rijk zijn, dat willen we allemaal! In loondienst zal je niet zo snel multimiljonair worden. Of je moet CEO worden van een of andere multinational. Maar dat is maar voor weinigen weggelegd. Je kan de loterij winnen, maar de kans dat je dat lukt is nog veel kleiner. Nee, om stinkend rijk te worden biedt het starten van een eigen onderneming eigenlijk de beste kansen. Maar voor een eigen onderneming heb je een startkapitaal nodig. Heb je dat niet? Dan begint je reis naar rijkdom met het zoeken naar een baan, bijvoorbeeld via een uitzendbureau.

Je reis naar rijkdom

Je kan misschien een briljant idee hebben voor een onderneming en al een dichtgetimmerd businessplan klaar hebben liggen. Dat is heel mooi, maar een bank gaat je geen lenen als je niet een eigen inbreng hebt in je startkapitaal. Het is dan zaak om te beginnen met het zoeken naar een baan, zorgen dat je zo min mogelijk geld uitgeeft en zo kunt sparen voor het verwezenlijken van je droom: puissant rijk worden met je eigen onderneming. Maar hoe zorg je dat je zoveel mogelijk geld kunt sparen? Hier enkele tips:

Bespaar op woonkosten

De kosten voor je woning zijn normaliter je grootste kostenpost. Woon je nog bij je ouders? Blijf er nog gezellig een tijdje wonen en bespaar enorm op je kosten. Een alternatief is om in een antikraakwoning te gaan wonen. Voor zo’n tijdelijke woning betaal je maar een fractie van wat je normaal aan huur kwijt bent.

Vergelijk prijzen en ding af

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk besparen. Maar soms kan je niet om een aanschaf heen. In dat geval is het verstandig om niet over één nacht ijs te gaan. Doe je huiswerk en vergelijk prijzen op het internet. Via vergelijkingssites vind je al snel de goedkoopste aanbieder. Wees ook niet beschaamd om af te dingen. In Nederland is het niet erg gebruikelijk, maar je kan vaak veel van de prijs af praten als je het slim aanpakt.

Koop spullen tweedehands

Je bent nog goedkoper uit als je dingen tweedehands koopt. Op een site als marktplaats vind je vaak dingen die nog van goede kwaliteit zijn en die je voor een habbekrats op de kop kan tikken.

Wees zuinig met water en energie

Een andere grote kostenpost: de energierekening. Door wat simpele maatregelen te treffen kan je hier enorm op besparen. Denk aan spaarlampen, tochtstrips of een waterbesparende douchekop.
Dit zijn zomaar wat voorbeelden van hoe je flink kan besparen en met rasse schreden je startkapitaal bij elkaar kan harken. Er zijn nog oneindig veel andere mogelijkheden om geld te besparen. Op de website Vrekkenpagina vind je nog meer bespaartips. Heb jij nog mooie bespaartips? Laat het weten in de comments!

Bookmark and Share

Goedkoop Sinterklaas vieren

Sinterklaas is een prachtig volksfeest, waar iedereen ontzettend veel lol en liefde uit haalt. Iedereen wil graag gastvrij zijn en mooie cadeau’s aan de ander geven. Tegelijk blijft het vaak een uitdaging om het in de perken te houden. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen niet worden overstelpt met allerlei zinloze cadeautjes? En is het nodig om hiervoor veel geld uit te geven, of kan het ook een tandje minder?

De website Uitmetkorting geeft leuke tips om met een beperkt budget een leuk Sinterklaasfeest te hebben.

Goedkope Sinterklaas

Voor het kopen van de cadeau’s is het belangrijkste advies om tijdig rond te kijken. Er zijn steeds meer winkels die prima cadeau’s tegen spotgoedkope prijzen aanbieden. Denk aan Kruidvat of de Action, maar ook de supermarkten hebben vaak leuke suggesties. Wacht niet tot het laatste moment, maar koop in als de kans zich voordoet.
Verder kan je gerust praktische cadeau’s geven; zaken die toch al gekocht moesten worden, zoals een pyjama, handhoek of ski-broek.
Ook is het steeds minder nodig om dure CD’s of DVD’s te kopen. Tegenwoordig zijn er allerlei leuke series en films online te zien via Youtube. Waarom een Sinterklaasfilm kopen terwijl je op de tablet veel leuke series en films gewoon kan bekijken?

Tandje minder mag best

In deze tijd is het echt niet raar, en past het eigenlijk wel, om wat bewuster met geld om te gaan. Vaak krijgen kinderen veel te veel cadeautjes, waardoor ze deze ieder voor zich nog maar moeilijk kunnen waarderen. De Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste in de wereld, dus je hoeft je echt geen zorgen te maken dat je kind iets tekort komt, als deze minder krijgt dan wat allemaal mogelijk is.

Bookmark and Share