Category Archives: Geld verdienen

Wanneer wordt online gokken nou eens gereguleerd?

Al jaren kan er worden gegokt via het internet. Gok websites uit het buitenland zijn actief in Nederland en zijn erg populair. Maar, het toezicht en regulering ontbreken! Zoals vaker, is er in Nederland een gedoogbeleid. En de vraag is, of dit verstandig is. Het is natuurlijk prima om af en toe een gokje te wagen. Maar heeft online gokken niet een hogere kans op verslaving? Gelukkig is er een grote behoefte om deze markt te reguleren, en lijkt er wat aan te worden gedaan. Daarvoor is er het initiatief van het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand. Daarin kunnen Nederlandse spelers veilig en betrouwbaar deelnemen aan online kansspelen, en wordt tijdig verslavingsrisico gesignaleerd. Maar, de vraag is nu of de wet er ook daadwerkelijk doorheen komt.

Online gokken is nu niet gereguleerd, met grote risico’s als gevolg

Het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand (KOA) is goedgekeurd door de Tweede Kamer en moet nog in de Eerste Kamer worden behandeld. De terughoudendheid van de politiek bestaat onder andere uit angst voor een toename in de gokverslaving. Nederland is een van de weinige landen waar de markt nog niet wordt gereguleerd. Dit is niet zo best voor de 800.000 Nederlanders die online een gokje wagen. Die spelen nu via gedoogd aanbod zonder effectieve verslavingspreventie of onveilig illegaal aanbod. De cijfers dat online een hoger risico tot gokverslaving met zich meebrengt, vragen om snelle regulatie. Zonder een goed beleid wordt “het Wilde Westen” in stand gehouden. Er zijn maar weinig online aanbieders die een gericht preventiebeleid tegen gokverslaving hebben.

Speel gerust, maar zet jezelf niet op het spel

Om alle betrokken partijen te laten zien hoe verslavingspreventie er uit kan zien, heeft gokkastenspeelautomaten.org het initiatief genomen om dit reeds nu te integreren op haar website. De kansspel website heeft in samenwerking met een ex-gokverslaafde een waarschuwing slogan “Speel gerust, maar zet jezelf niet op het spel” ontwikkeld. Volgens de ervaringsdeskundige wijst dit mee op de consequenties van een gokverslaving. Op de informatiepagina is zijn persoonlijke verhaal te vinden.

De waarschuwing slogan staat prominent op de website, net onder de hoofdnavigatie van de website. Daarnaast staat het consequent onderaan de pagina’s, zoals bijvoorbeeld ook wordt getoond op bijvoorbeeld de website van Holland Casino. Daarnaast heeft de site voorbeeld advertentiemateriaal met waarschuwing ontwikkeld. Dit is in lijn met het wetsvoorstel KOA, alleen nu specifiek uitgewerkt met een beter opvallende waarschuwing dan de internationale standaard.

Snelle regulering gewenst

Het is belangrijk dat de wet op korte termijn wordt aangenomen, die ervoor zorgt dat de regulering snel van kracht is. Deze wet hoeft niet tot detail te worden uitgewerkt voor de komende jaren. Het dient de verbeterslag van morgen wel mogelijk te maken. En dat kan alleen gebeuren in samenwerking met alle belangenpartijen; de spelers, de aanbieders, verslavingsdeskundigen en de KSA.

Bookmark and Share

Geld verdienen met je oude telefoon

Veel consumenten hebben hun oude mobieltjes nog ergens in een la liggen. Zonde om weg te gooien. Maar er niets mee doen is helemaal zonde. Loont het nou om je oude telefoon te verkopen? Hoeveel levert een oude mobiel nog op? Wij hebben eens rondgekeken op diverse websites, zoals Telefoonverkopen.com, die een overzicht van inkopers laat zien. Verkoopjetelefoon, Zonzoo, GSM Loket, EnviroFone en Recycle Michael zijn bekende inkopers van gebruikte mobiele telefoons.

Wat is de staat van je oude telefoon?

iPhone 4Net zoals bij het verkopen van andere tweedehands spullen, moet je niet een te hoge opbrengst verwachten. Het algemene beeld is dat je voor een oude mobiel nog enkele tientjes kan ontvangen, afhankelijk van het merk en type. Daarbij spelen zaken een rol als de staat van het toestel (werkt hij nog, is het scherm nog heel), heeft het toestel een SIM-lock, is het toestel niet gestolen (staat bij een Apple de “iPhone zoeken”-functie of bij een Samsung de “account lock” aan) en zijn accessoires zoals oplader nog aanwezig.

Inkoopprijs varieert per model

We hebben voor enkele bekende mobiele telefoons de inkoopwaarde bekeken. De inkoopprijs is sterk afhankelijk van het merk, type en model. Bijvoorbeeld; voor een Apple iPhone 4 met 16 Gb (rechts afgebeeld) krijg je nog zo’n € 30 vergoed. Voor een Apple iPhone 5 16GB is de inkoopwaarde maar liefst € 120. Voor een Samsung Galaxy Ace 4 krijg je ook nog zo’n € 30 vergoed, en voor een Samsung Galaxy S4 Mini I9198 krijg je alweer € 60.

nokia6310
De waarde zakt drastisch als het om oudere modellen gaat. Heb je bijvoorbeeld een antieke Nokia 6310 (hierboven afgebeeld) in de la liggen? Daar krijg je bij Zonzoo toch nog € 2 voor. En voor een Nokia 6310i € 3. Staat jouw telefoon niet in het overzicht van de inkopers? Dan kan je deze beter bij een afleverpunt voor kleine elektrische apparatuur bij je gemeentelijke afvalverwerker inleveren.

Bij welke inkoper verkopen?

De opbrengsten van een oude telefoon zijn niet enorm hoog. Wij adviseren dan ook om bij een gerenommeerde Nederlandse inkoper aan te bieden, en niet bij een buitenlandse inkoper die een hogere prijs in het vooruitzicht stelt. De kans bestaat namelijk dat de inkoopprijs bij ontvangst en beoordeling nog afwijkt, bijvoorbeeld als als de zending niet tijdig aankomt bij de inkoper. Bijvoorbeeld Zonzoo.nl en verkoop je telefoon online (Consumentenbond) laten bij onze korte test een goed compleet overzicht van modellen zien en een makkelijk werkende website. Met name Zonzoo valt hierbij positief op door de hoogste inkoopwaarde bij onze korte (niet representatieve!) steekproef.

Goed voor het milieu

De telefoons worden in geval van goede staat hergebruikt in derde wereldlanden. En in geval van slechtere staat wordt het toestel gerecycled. Naast dat je geld voor je oude telefoon krijgt, dien je ook het goede doel. Het is goed voor het milieu dat een oud toestel wordt hergebruikt of gerecycled. En het biedt voor gebruikers in derdewereldlanden de kans om goedkoop een mobiele telefoon te komen.

Bookmark and Share

Tips van Warren Buffet

Waarschijnlijk de meest aangehaalde rijkaard van dit moment; Warren Buffett. Met zo’n 50 miljard dollar is hij niet de rijkste man ter wereld, maar wel de meest inspirerende, omdat hij alles zelf heeft opgebouwd. Begonnen als krantenjongen, heeft Warren door het volgen van een consequente strategie een immens vermogen opgebouwd.

Leren van Waren Buffett

Veel magazines zoals de Telegraaf en websites kijken naar Waren Buffett en proberen het geheim te achterhalen van zijn succes. Zoekend naar het antwoord op de veelgestelde vraag; hoe word je snel rijk? Al met al zijn in elk geval de volgende inzichten zeer inspirerend. Warren gaat daarbij verder dan het vergaren van rijkdom; het gaat ook om levensgeluk.

  • Met geld maak je geld; als je je eerste geld hebt verdient, geef dit dan niet direct uit. Herinvesteer je opbrengsten. Het is niet voor niets dat de Rotschild‘s de rijkste en meest invloedrijke familie van de wereld is.
  • Trek je eigen plan; volg niet de massa. Als je doet wat iedereen doet, zal je geen onderscheid maken en niet het verschil maken. Meet jezelf aan “je innerlijke scorekaart”.
  • Wacht niet; je hebt niet veel tijd nodig om een goede beslissing te nemen. Als je je kennis en ervaring en je onderbuik volgt, zit je meestal in de goede richting. Probeer zo snel mogelijk tot actie te komen, en vermijdt dat uitstel leidt tot afstel.
  • Wees duidelijk; wees helder en duidelijk bij zakelijke afspraken. Opdrachtgevers of partners kunnen bij wijzigende omstandigheden opeens anders naar intenties of verwachtingen kijken. Hou het simpel, en spreek duidelijk af wat de beloning of verdeling van een zakelijke activiteit is.
  • Zuinigheid loont; je kan je goed verdiende geld makkelijk en snel uitgeven aan consumptiegoederen zoals auto’s en eten. Genieten is belangrijk, maar is het daarvoor nodig om veel geld uit te geven? Het letten op de kleintjes is de eenvoudigste en snelste manier om de opbrengsten te verhogen of rijker te worden. Toch vergeten we dit snel.
  • Leen niet; probeer zo veel als mogelijk te voorkomen dat je geld moet lenen. Met een lening sta je altijd op een achterstand, en kan je niet je eigen vermogen opbouwen.
  • Zet door; ondernemen is 1% inspiratie en 99% transpiratie. Een idee hebben is goed, maar dit doorzetten en net zover aanpassen totdat het een succesvolle activiteit is, maakt het verschil. Daarbij is het anderzijds wel belangrijk om te beseffen wanneer iets niet werkt. Stop op tijd als je met iets bent gestart waar je geen energie van krijgt, en wat niet snel genoeg tot substantiele resultaten leidt.
  • Kijk rationeel naar mogelijke scenario’s; of het nou om zakelijke of prive beslissingen gaat, probeer je in te beelden welke mogelijke scenario’s aan de orde zijn afhankelijk van wat je besluit. In veel situaties is het zo, dat hoe slecht de omstandigheden ook zijn, je altijd kan kiezen hoe je hier zelf in handelt. Bedenk welke opties je kan kiezen, en welke gevolgen deze hebben. Slaap een nacht over deze mogelijke gevolgen, en probeer daarna te achterhalen wat voor jou doorslaggevend is.
  • Geld is niet alles; Warren zal bijna zijn gehele vermogen doneren aan goede doelen. Zonder hiervoor een naamsvermelding terug te verlangen. Hij stelt dat aan het einde van de dag succes en geluk niet te meten is in geld, maar in hoeveel mensen van je houden van wie je wilt dat ze van je houden. Een betere afsluiter kunnen wij niet bedenken.

Meest bekeken:

Bookmark and Share