Category Archives: Genieten

Anders denken over geld

Ieder persoon heeft een eigen kijk op geld en rijkdom. Wilt u eens op een verfrissende manier nadenken over wat geld voor u betekent? Adviseur en ondernemer Tineke Rensen geeft regelmatig cursussen waarin zij anderen leert om anders over geld te denken.

Het zogenaamde MindPower & Money seminar bijvoorbeeld is met name gericht op ondernemers. Deelnemers wordt op een confronterende manier inzicht gegeven in hun relatie met geld. Het is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat (onbewuste) ideeën over geld krachtig zijn. Hoe beïnvloedt de manier waarop iemand over geld denkt, zijn financiële situatie en bedrijf?


Via allerlei inzichten en oefeningen wordt de relatie met geld van de ondernemers omgebogen tot een geldmagneet. Niet om alleen voor zichzelf te houden, maar ook om goede dingen mee te kunnen doen. 
De deelnemers gaan inzien waar zij zichzelf nu, onbewust, saboteren, met betrekking tot de financiële kant van hun bedrijf. Geldgedachten staan aan de basis van iedere financiële handeling/beslissing van de ondernemer.
 Wat zijn sterke en wat zijn zwakke geldgedachten?


Goed geld verdienen

Het seminar sluit naadloos aan op de huidige overgangsfase waarin onze Nederlandse economie is beland. Van focus op een zo hoog mogelijke winst, naar duurzame bedrijfsmodellen waarin rendement op de lange termijn centraal staat. Geld wordt verkregen op een eerlijke manier, door waarde toe te voegen en door te delen.

Bookmark and Share

Genieten

De oplossing is dichterbij dan u denkt; hier en nu genieten. U kunt wel eerst meer geld verdienen of geld besparen, maar dit kost een hoop moeite en de uitkomst is onzeker. Het meest directe rendement in geluk behaalt u als u nu geniet.

Meer vrije tijd door iets eerder naar huis te gaan, niet allerlei taken voor anderen doen maar gewoon eens lekker doen waar u zelf zin in heeft, ga zo maar door. Geluk zit vaak in hele kleine dingen. De extra gezelligheid als u eens rustig een middag thuis blijft en een spelletje met uw partner of kinderen gaat doen. Lekker even fietsen en een boodschapje doen. Goedkoop eten halen en zelf rustig koken. Ga zo maar door.

Dat is wat ons betreft rijk leven!

Bookmark and Share