Bespaartips

Hoe kunt u besparen op uw uitgaven? De ING heeft maar liefst 50 tips verzameld om geld te besparen. De tips die ons het meest aanspreken, zijn de volgende;

  • Wilt u iets heel graag hebben? Slaap er nog een nachtje over. Probeer niet te impulsief te handelen; dat zijn vaak de slechtste koopjes.
  • Bedenk voordat u wat koopt, of u het echt nodig heeft. Bijvoorbeeld; als u zou gaan verhuizen naar een ver land, zou u het dan nog meenemen?
  • Pak als het even kan, de fiets. De auto is best een dure kostenpost. Korte ritten zijn funest voor de staat van uw auto, en kosten relatief veel benzine. Fietsen is daarentegen gratis. En levert een bijdrage aan het milieu en bespaart maatschappelijke kosten.
  • Een feestje geven? Huur een buurthuis in plaats van een cafe of hotel. U moet zelf wel uw eten en drinken inkopen, en de locatie vaak achteraf schoonmaken. Maar hiermee bespaart u wel honderden euro’s.
  • Sla uw slag in de uitverkoop. Dit geldt ook voor de dagelijkse boodschappen. Probeer elke week te varieren van supermarkt. Elke grote supermarkt-keten heeft aantrekkelijke aanbiedingen om klanten te lokken. Waarvan ze hopen dat die vervolgens ook de dure boodschappen daar kopen. Als u goed rondkijkt, kunt u overal wat aanbiedingen pakken, en zo toch alles inkopen.
  • Verder missen wij nog de volgende belangrijke tip; eet eerst uw kast leeg. Vaak staat er een hoop eten in de trapkast of de koelkast, dat zomaar op de uiterlijke datum komt zonder gegeten te zijn. Zonde.

Verder wordt nog als tip gegeven, om besparen als een sport te zien. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Neem in elk geval bovenstaande tips serieus in overweging.

Bookmark and Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *