Bespaartips

Het zijn zware economische tijden. Maar of het nu wat slechter of wat beter gaat, besparen en zuinig leven zijn van alle tijden! De ING Bank heeft een aantal leuke bespaartips op een rij gezet.

Eet wat het seizoen geeft

U kunt nu het hele jaar door alle groenten en fruit krijgen. Maar elke week zijn er wel andere groeten in de aanbieding; de seizoensgroenten. U kunt veel geld besparen door met de seizoenen mee te eten. En het is nog duurzaam (cradle to cradle), gezond en lekker ook.

Koop wat u echt gebruikt

Niets is duurder dan iets kopen dat u vervolgens niet gebruikt. De kosten wegen dan nooit op tegen het gebruik, dat nihil is. U kunt beter iets meer uitgeven en iets aanschaffen dat u echt gebruikt, dan dat u iets heeft dat u nooit zal gebruiken. Veel mensen hebben stapels kleding in de kast liggen die zij nooit gebruiken, en na enkele jaren is de mode anders of past het niet meer. En zolders en garages liggen vol met spullen die onverpakt de vuilnisbak in gaan. Zonde. Daarom moet u ook erg uitkijken naar het kopen van aanbiedingen en ‘koopjes’. Kopen met korting is soms voordelig. Maar let op; voor u het weet heeft u iets gekocht waar u uiteindelijk niets aan heeft.

Bespaar op uw auto, telefoon en verzekering

Consumenten hebben diverse zaken waar ze maand in maand uit ongemerkt veel geld aan kwijt zijn. Voorbeelden zijn de kosten van de auto, van bellen en alle verzekeringen. Verzekeringen, auto en telefoon zijn elke maand hoge kostenposten. Meer dan uw eten of persoonlijke verzorging. Kritisch kijken naar deze kosten kan u daarom direct veel geld opleveren!
De meeste Nederlanders zijn oververzekerd, check of u niet teveel verzekeringen heeft. Ook uw auto kost elke maand ook een hoop geld, vaak honderden euro’s. Kijk of uw wegenbelasting of autoverzekering goedkoper kan. En tot slot kunt u ook eens kijken of u niet goedkoper kunt bellen.

Bookmark and Share

1 gedachte over “Bespaartips”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *