Besparen in 2013

Hoe kunt u besparen in 2013? De website Geld & Recht zet maar liefst 35 tips op een rij. Tips die in onze ogen zeer zinvol zijn, en die wij ook al eens, in meer of mindere mate en verspreid over onze website, gegeven hebben. Wij proberen het beperkt te houden tot 10 tips om te besparen.

Tip 1: Ken uw uitgavenpatroon

Met het begrijpen waar het zit, bent u al bijna bij de oplossing. Kijk eens een maand wat uw uitgaven zijn. Tegenwoordig is dit vrij eenvoudig te doen met de digitale overzichten. Grote banken zoals ING en ABN Amro bieden trouwens hulp om dit eenvoudig inzichtelijk te krijgen.

Tip 2: Bespaar op uw verzekeringen

De NMa hamert er al jaren op, maar Nederlanders moeten meer shoppen als het gaat om financiele producten zoals verzekeringen, spaarrekeningen, leningen en hypotheken. De meeste Nederlanders zijn oververzekerd, check welke verzekeringen u allemaal heeft en of u die wel echt nodig heeft. Stap op tijd over van zorgverzekeraar. U bespaart zo tientjes per maand door een goedkope zorgverzekering te kiezen. En kies een goedkopere autoverzekering. U kunt tegenwoordig erg makkelijk autoverzekeringen vergelijken. Ook hier verdient u volgens de Consumentenbond gemiddeld euro 110 per jaar.

Tip 3: Zorg dat uw vermogen niet minder waard wordt

Vind een hogere spaarrente voor uw spaarcenten. In 2012 waren de spaarrentes niet hoog, en in enkele maanden zelfs hoger dan de inflatie. En dit zal in 2013 niet beter worden. Zorg dat u een spaarrekening hebt die bij de top 5 van hoogste spaarrentes gedurende tenminste een half jaar hoort.

Tip 4: Ontvang alle toeslagen

Kijk eens rustig op toeslagen.nl van de Belastingdienst en check of er echt geen toeslag is die u mist.

Tip 5: Koop bewust en gooi niets weg

Wij hebben dit al diverse malen behandeld; u kunt naar meerdere supermarkten gaan voor alle aanbiedingen, maar de kans is groot dat u uiteindelijk meer in huis haalt dan u op kunt. Als u naar een wat duurdere supermarkt gaat, maar enkel koopt wat u nodig heeft, geeft u uiteindelijk minder uit. Althans, dit blijkt uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

Tip 6: Overmaat schaadt

Staat het water hoog aan de lippen? Stop alle luxe. En wat is luxe? Alles wat niet tot de basisbenodigdheden behoort. Merkartikelen, snoepgoed, rookwaren, alcohol en luxe huisdierenvoer.

Tip 7: Stap regelmatig over van energieleverancier

De energietarieven blijven de laatste jaren flink in beweging. De goedkope aanbieder van twee jaar geleden is niet perse de meest voordelige aanbieder voor 2013. U betaalt al snel euro 500 teveel per jaar aan energiekosten.

Tip 8: Hetzelfde geldt voor telecom

Check de kosten van uw internet, televisie en telefoon. Combineer deze producten in een pakket, dan krijgt u de hoogste korting.

Tip 9: Kies goedkoop vervoer

Veel gezinnen hebben toch een auto nodig. Als u een auto koopt, kies dan voor een zuinig model, bij voorkeur een auto met een lage of geen wegenbelasting.

Tip 10: Geniet van het hier en nu

Tot slot nog de belangrijkste tip, geniet! Je kan wel sparen tot je oud bent, en zoveel mogelijk zekerheid zoeken, maar het ultieme rendement is toch om zoveel mogelijk per direct te genieten. Dan hoef je niet eerst veel geld te verdienen om je geluk te gaan zoeken. Een goed 2013 gewenst!

Bookmark and Share

3 gedachten over “Besparen in 2013”

  1. Hey, ik wil graag een tip delen waarmee ik elke maand extra geld verdien, het heet ‘surebetting’. Het komt erop neer dat je op een voetbalwedstrijd op alle uitkomsten geld inzet, zodat je er altijd 1 wint, je zoekt de hoogste noteringen bij verschillende bookmakers en je maakt gegarandeerd tussen de 2 en 6% winst op je inleg, elke keer. Hoop dat mensen hier wat mee kunnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *