geld besparen

Crowdfunding

Sinds enkele jaren (2009) in zwang; crowdfunding. Normaliter moeten ondernemers langs de bank voor het verkrijgen van investeringen. Internet en met name de vele peer-to-peer initiatieven boden daar verandering in. Met peer to peer lending, kon direct aan de crowd worden gevraagd om investeringen. In het begin lag de klemtoon op de ideologie, die net zoals initiatieven zoals de bitcoin wars is van bemoeienis van instituten. Banken lenen en investeren niets meer sinds de kredietcrisis. Dan gaan we het maar zelf doen, waren veelgehoorde geluiden. Investerende consumenten en ondernemers kunnen elkaar zo direct vinden. Waarom zou een bank daaraan moeten verdienen?

Crowd funding inmiddels volwassen markt

Inmiddels is de crowd funding verworden tot een redelijk volwassen markt. Er worden prima investeringsmogelijkheden geboden, voor initiatieven die het niet altijd bij de bank halen. Of waar een stuk investering gevergd is. Op Kickstarter.com en het Nederlandse Geldvoorelkaar.nl kan gekozen worden uit duizenden initiatieven. Het leuke aan Nederlandse crowdfunding-initiatieven, is dat je lokaal ondernemers kan steunen.

10% rendement per jaar met crowd funding

Waarom behandelen wij crowd funding op Rijkwordentips.nl? Niet omdat we nu zo bevlogen zijn en geraakt door de ideologie van consumenten die gezellig ondernemen onder en met elkaar. Nee, het afwijkende risicoprofiel en hoge rendement spreken ons aan. Er zijn vele investeringsmogelijkheden met rendementen van 8 tot 10% per jaar. Krijg dat maar eens voor andere investeringen! Als je op een dergelijke website bijvoorbeeld een stuk of vijf initiatieven kiest met iedereen kleine inleg, dan krijg je een uitstekend rendement van gemiddeld zo’n 8 tot 10% per jaar, en zijn je risico’s redelijk beperkt. Een van de initiatieven kan niet slagen, dan ben je een-vijfde ofwel 20% van je geld kwijt. Of de betreffende website maakt er een potje van. Die kans is bij de genoemde websites niet zo groot, inmiddels beschikken de grotere over de juiste vergunningen van de AFM en dergelijke.

Bovenstaande is nadrukkelijk geen beleggingsadvies. Informeer voordat u overgaat tot het nemen van financiële beslissingen een financieel deskundige. De auteur heeft zelf beleggingen in crowd funding initiatieven.

Bookmark and Share

2 gedachten over “Crowdfunding”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *