De basis van rijk worden: zoek een baan en spaar!

Rijk zijn, dat willen we allemaal! In loondienst zal je niet zo snel multimiljonair worden. Of je moet CEO worden van een of andere multinational. Maar dat is maar voor weinigen weggelegd. Je kan de loterij winnen, maar de kans dat je dat lukt is nog veel kleiner. Nee, om stinkend rijk te worden biedt het starten van een eigen onderneming eigenlijk de beste kansen. Maar voor een eigen onderneming heb je een startkapitaal nodig. Heb je dat niet? Dan begint je reis naar rijkdom met het zoeken naar een baan, bijvoorbeeld via een uitzendbureau.

Je reis naar rijkdom

Je kan misschien een briljant idee hebben voor een onderneming en al een dichtgetimmerd businessplan klaar hebben liggen. Dat is heel mooi, maar een bank gaat je geen lenen als je niet een eigen inbreng hebt in je startkapitaal. Het is dan zaak om te beginnen met het zoeken naar een baan, zorgen dat je zo min mogelijk geld uitgeeft en zo kunt sparen voor het verwezenlijken van je droom: puissant rijk worden met je eigen onderneming. Maar hoe zorg je dat je zoveel mogelijk geld kunt sparen? Hier enkele tips:

Bespaar op woonkosten

De kosten voor je woning zijn normaliter je grootste kostenpost. Woon je nog bij je ouders? Blijf er nog gezellig een tijdje wonen en bespaar enorm op je kosten. Een alternatief is om in een antikraakwoning te gaan wonen. Voor zo’n tijdelijke woning betaal je maar een fractie van wat je normaal aan huur kwijt bent.

Vergelijk prijzen en ding af

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk besparen. Maar soms kan je niet om een aanschaf heen. In dat geval is het verstandig om niet over één nacht ijs te gaan. Doe je huiswerk en vergelijk prijzen op het internet. Via vergelijkingssites vind je al snel de goedkoopste aanbieder. Wees ook niet beschaamd om af te dingen. In Nederland is het niet erg gebruikelijk, maar je kan vaak veel van de prijs af praten als je het slim aanpakt.

Koop spullen tweedehands

Je bent nog goedkoper uit als je dingen tweedehands koopt. Op een site als marktplaats vind je vaak dingen die nog van goede kwaliteit zijn en die je voor een habbekrats op de kop kan tikken.

Wees zuinig met water en energie

Een andere grote kostenpost: de energierekening. Door wat simpele maatregelen te treffen kan je hier enorm op besparen. Denk aan spaarlampen, tochtstrips of een waterbesparende douchekop.
Dit zijn zomaar wat voorbeelden van hoe je flink kan besparen en met rasse schreden je startkapitaal bij elkaar kan harken. Er zijn nog oneindig veel andere mogelijkheden om geld te besparen. Op de website Vrekkenpagina vind je nog meer bespaartips. Heb jij nog mooie bespaartips? Laat het weten in de comments!

1 gedachte over “De basis van rijk worden: zoek een baan en spaar!”

  1. Ik word echt vrolijk van als ik de teksten opleest. Het lijkt allemaal op mijn manier van zijn.

    Ik begon een aantal jaren geleden met het verbeteren van mijn financien. En vaandag zie ik het mooie resultaat daarvan.
    Hele goede tips, keep the good work!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten