Geld verdienen met je oude telefoon

Veel consumenten hebben hun oude mobieltjes nog ergens in een la liggen. Zonde om weg te gooien. Maar er niets mee doen is helemaal zonde. Loont het nou om je oude telefoon te verkopen? Hoeveel levert een oude mobiel nog op? Wij hebben eens rondgekeken op diverse websites, zoals Telefoonverkopen.com, die een overzicht van inkopers laat zien. Verkoopjetelefoon, Zonzoo, GSM Loket, EnviroFone en Recycle Michael zijn bekende inkopers van gebruikte mobiele telefoons.

Wat is de staat van je oude telefoon?

iPhone 4Net zoals bij het verkopen van andere tweedehands spullen, moet je niet een te hoge opbrengst verwachten. Het algemene beeld is dat je voor een oude mobiel nog enkele tientjes kan ontvangen, afhankelijk van het merk en type. Daarbij spelen zaken een rol als de staat van het toestel (werkt hij nog, is het scherm nog heel), heeft het toestel een SIM-lock, is het toestel niet gestolen (staat bij een Apple de “iPhone zoeken”-functie of bij een Samsung de “account lock” aan) en zijn accessoires zoals oplader nog aanwezig.

Inkoopprijs varieert per model

We hebben voor enkele bekende mobiele telefoons de inkoopwaarde bekeken. De inkoopprijs is sterk afhankelijk van het merk, type en model. Bijvoorbeeld; voor een Apple iPhone 4 met 16 Gb (rechts afgebeeld) krijg je nog zo’n € 30 vergoed. Voor een Apple iPhone 5 16GB is de inkoopwaarde maar liefst € 120. Voor een Samsung Galaxy Ace 4 krijg je ook nog zo’n € 30 vergoed, en voor een Samsung Galaxy S4 Mini I9198 krijg je alweer € 60.

nokia6310
De waarde zakt drastisch als het om oudere modellen gaat. Heb je bijvoorbeeld een antieke Nokia 6310 (hierboven afgebeeld) in de la liggen? Daar krijg je bij Zonzoo toch nog € 2 voor. En voor een Nokia 6310i € 3. Staat jouw telefoon niet in het overzicht van de inkopers? Dan kan je deze beter bij een afleverpunt voor kleine elektrische apparatuur bij je gemeentelijke afvalverwerker inleveren.

Bij welke inkoper verkopen?

De opbrengsten van een oude telefoon zijn niet enorm hoog. Wij adviseren dan ook om bij een gerenommeerde Nederlandse inkoper aan te bieden, en niet bij een buitenlandse inkoper die een hogere prijs in het vooruitzicht stelt. De kans bestaat namelijk dat de inkoopprijs bij ontvangst en beoordeling nog afwijkt, bijvoorbeeld als als de zending niet tijdig aankomt bij de inkoper. Bijvoorbeeld Zonzoo.nl en verkoop je telefoon online (Consumentenbond) laten bij onze korte test een goed compleet overzicht van modellen zien en een makkelijk werkende website. Met name Zonzoo valt hierbij positief op door de hoogste inkoopwaarde bij onze korte (niet representatieve!) steekproef.

Goed voor het milieu

De telefoons worden in geval van goede staat hergebruikt in derde wereldlanden. En in geval van slechtere staat wordt het toestel gerecycled. Naast dat je geld voor je oude telefoon krijgt, dien je ook het goede doel. Het is goed voor het milieu dat een oud toestel wordt hergebruikt of gerecycled. En het biedt voor gebruikers in derdewereldlanden de kans om goedkoop een mobiele telefoon te komen.

Meer lezen over rijk worden

Geld verdienen met werken of met beleggen en investeren?
Hoe slim met vermogen omgaan?
Werkt een crowd fund actie nog?
Welke tips heeft de slimste belegger, Waren Buffet?
Eerlijk en realistisch advies om rijk te worden
Hoe werkt een perpetual belegging?
Tips voor ondernemen met succes
Hoe kan je minder geld uitgeven?

Bookmark and Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *