Hoe kan ik rijk worden?

Er zijn enkele basale tips om rijk te worden. Het gaat dan niet alleen om meer geld te verdienen, maar vooral om meer geld over te houden.

De Belgische website Hoe moet het omschrijft heel goed hoe je rijk kan worden. Hele basale maar o zo ware tips om rijk te worden. Bovenal stellen zij dat je alleen rijk kan worden als je meer verdient dan je uitgeeft. Zij stellen dat de kunst van rijk worden niet is om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar om zoveel mogelijk geld over te houden.

  • Specialiseer je in iets, en zorg dat je daar beter in bent dan de meeste anderen. Zo zal je altijd veel werk en goed werk vinden. Dit kan werk op allerlei niveau’s zijn, van financieel adviseur tot makelaar, van verzorger tot klusjesman. De kracht van specialisatie is dat je iets unieks te bieden hebt, wat meer waard is dan iets wat iedereen kan. Het gevaar van specialisatie is dat jouw unieke kunstje niet meer nodig is. Kijk daarom continue hoe je krachten kan bijschaven naar de wensen van vandaag en morgen.
  • Werk harder dan anderen. Je hoeft je niet overspannen te werken. Maar in plaats van ‘s-avonds op de bank hangen, kan je meer doen in het leven. Ga eens naar ondernemersbijeenkomsten in je gemeente. Kijk of je naast je bestaande baan iets meer werk kan verzetten op een leuke manier. Biedt je hobby mogelijkheden om hier toch iets van gewin uit te halen? Bijvoorbeeld les geven in wat je kan, een boek schrijven, of een website bijhouden, etc.
  • Bedenk een goed idee. Goede idee├źn zijn goud waard. Een goed idee hoeft niet geniaal te zijn. Maar een idee dat net onderscheidend is, en net het verschil maakt waardoor je een nieuwe niche of markt aanboort, of waardoor klanten naar jou toekomen, is cruciaal. Kijk naar andere bedrijven in de branche waar je actief wilt zijn, en kijk hoe jij het zou doen, of wat je mist. Zo komen veel ondernemers op de het kernidee van hun onderneming.
  • Probeer van alles. Voer uit wat je wilt en probeer het gewoon. Alle ondernemers zullen beamen dat succes voor 99% wordt bepaald door doorzettingsvermogen. Alle grote ondernemers hebben mislukkingen meegemaakt. Onder de leus; “ondernemen is 1% inspiratie, en 99% transpiratie”.

Bron: Hoe moet het?

Bookmark and Share

2 gedachten over “Hoe kan ik rijk worden?”

  1. Pingback: Realistisch advies om rijk te worden | Rijk worden tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *