geld besparen

Makkelijke tips om te besparen

Zoek je tips om makkelijk en snel geld te besparen? En niet ingewikkelde stappenplannen en budgetsystemen, maar gewoon een paar simpele tips om morgen eenvoudig geld te besparen? Wij hebben de volgende zes zeer makkelijke en eenvoudige tips voor je verzameld.

1. Inzicht in je uitgaven

Ook al heb je er misschien geen zin in, het begin toch echt met een beetje inzicht in wat je iedere maand zoal uitgeeft. Dit kan je heel simpel bijhouden. Kijk elke maand hoeveel je op je bankrekening hebt staan. Stijgt het bedrag, dan doe je het goed. Blijft het bedrag zo’n beetje gelijk, dan geef je niet teveel uit, maar precies wat er binnen komt. Echter, daalt het bedrag, dan heb je een probleem, want dan ben je aan interen. Je zal dan iets moeten doen. Zie tip 2.

2. Let op je uitgaven

Check welke uitgaven je mogelijk kan vermijden. Kom je zelf niet op de goede ideeën? Hier zijn er een paar; Door het jaar heen zijn er allerlei gratis evenementen zoals openbare festivals. Kost je niets. Wandelen of fietsen naar een mooie plek kost ook niets, en je wordt er ook nog eens erg gezond van. Je kan vele attractieparken en uitjes bezoeken met kortings- of spaaracties van je supermarkt. En ben je erop uit en wil je wat eten of drinken; het is geen ramp als je zelf iets van eten of drinken meeneemt. Dit scheelt heel veel geld. Vaak tellen juist de kleine, maar vaak terugkomende uitgaven flink op. Het kopje koffie buiten de deur; de zogenaamde latte factor. De lunch op het werk, die elk jaar maar duurder wordt.

3. Boodschappen slim doen

Zorg er eerst voor dat je je keukenkast en koelkast leeg hebt gegeten. Kost je ook weer niets en ruimt lekker op. Ga je boodschappen doen, maak dan toch maar een lijstje voor de komende dagen of wellicht de hele week. Beperk je tot dat lijstje, en ga voorzichtig om met mooie aanbiedingen. Hoe vaak ben je niet thuis gekomen met goedkoop eten, dat je uiteindelijk toch niet op krijgt? Tot slot, bij wijze van spreken kan je het beste op je knieeen door de supermarkt; onderin de schappen liggen de goedkope producten, die prima zijn.

4. Je oude spullen verkopen

Heb je wel eens beseft hoeveel kleding en troep je thuis hebt liggen die je werkelijk nooit gebruikt? Probeer eens wat te verkopen op Marktplaats. Met de app is het zo gepiept, foto maken en in de juiste categorie plaatsen is erg makkelijk.

5. Mis je geen toeslagen?

De Rijksoverheid heeft allerlei toeslagen beschikbaar voor de Nederlanders. Voor velen is dit niet echt duidelijk, er zijn soms zelfs radiospotjes om iedereen erop te wijzen dat je recht hebt op toeslagen. Ook als je meer dan het minimumloon verdient.
Kijk bij de Belastingdienst toeslagen of je recht hebt op bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag.

6. Check je vaste lasten

Zit je nog wel voordelig bij je huidige energiemaatschappij? Elk jaar overstappen van energieleverancier levert je elk jaar weer de nieuwe klanten bonus op. Zonde als je die mist. Overstappen is echt erg makkelijk, en vaak zegt de nieuwe leverancier automatisch je huidige contract op. Dan hoef je echt bijna niets te doen.
Hetzelfde geldt voor je telefoonabonnement en je TV en internetaansluiting. Je kan makkelijk even op een vergelijkingssite kijken of je internet, TV en bellen abonnement nog wel concurrerend is. Ook hier geldt dat overstappen niet heel veel moeite betekent.
Het wordt wat saai, maar ook je autoverzekering en reisverzekering kunnen doorgaans goedkoper. Dikke kans dat je ongeveer dezelfde dekking bij een andere verzekeraar voor een lagere premie krijgt, omdat zij veelvuldig hun premies aanpassen. Verzekeringen zijn dure kostenposten, en toch kijken veel Nederlanders er maar weinig naar. Niet goed. Kijk eens bij Verzekeringen vergelijken wat je kan besparen op je verzekeringen. Overstappen van verzekeraar is iets meer werk dan je energieleverancier, maar nog steeds vrij eenvoudig en makkelijk.

Meer besparen

Nog niet moe van het voorgaande lijstje? Je kan nog veel besparingstips lezen bij allerlei consumentenorganisaties, banken en media. Zoals de volgende handige bespaartips voor huis, tuin en keuken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten