Niet klagen maar aan de slag

De rijkste vrouw ter wereld, de Australische mevrouw Rinehart, heeft wel wat tips om rijk te worden; “Blijf niet gewoon zitten en klagen. Werk wat harder en spendeer minder tijd aan drinken, roken en rondhangen met je vrienden“. Volgens haar kan iedereen miljonair worden, als je maar wilt.

Het is de vraag of het zo simpel werkt. En vooral of ze recht van spreken heeft. Want deze vrouw is weliswaar erg rijk, maar vooral door het erfen van het vermogen van haar vader, een mijnmagnaat. De Amerikaanse politicus en presidentskandidaat Mitt Romney had laatst een soortgelijke uitspraak over het verkrijgen van rijkdom en arbeidsmentaliteit, maar ook hij heeft zelf nauwelijks een cent verdient.

In hoeverre kan iemand zijn eigen lot bepalen? Dat is de vraag. Een ding is duidelijk; je kan zelf proberen om er alles aan te doen om gelukkig te worden. Niemand anders kan dit voor je doen.

Bookmark and Share


One Response to Niet klagen maar aan de slag

  1. Een tip van mezelf: wedden op voetbal, in een systeem dat je gegarandeerd geld verdient! Is populair in het buitenland, maar nog niet in Nederland. Genaamd “zekerwedden”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *