Realistisch advies om rijk te worden

Veel mensen zijn op zoek naar een manier om rijk te worden. Op internet zijn er allerlei adviseurs die tips en adviezen hebben om vooral snel en vooral met weinig moeite heel rijk te worden. Het blijft de vraag waarom die adviseurs dan nog moeite zouden doen om advies te geven, als zij zelf al weten hoe je rijk moet worden. Hier is een wat meer realistisch advies van WikiHow hoe u rijk kan worden.

Rijk worden door carriere maken

U kunt een moeilijke studie volgen en hard werken. Als u de juiste branche treft en het goede beroep kan vinden dat bij u past, dan kan u zeer succesvol zijn in uw werk. En of het nu in loondienst is of als zelstandige, u kan dan een aanzienlijk salaris maand in maand ontvangen. Daarbij dient u telkens af te wegen of u blijft werken bij uw huidige werkgever, of dat u overstapt naar een andere baan met meer kansen en een hoger salaris. Op onze pagina Geld verdienen leest u enkele tips waar u op moet lettten. In de basis komt het erop neer; ontdek waar u goed in bent en werk hard om daar goed in te worden.

Rijk worden door slim investeren

Het klinkt misschien makkelijk, maar investeer zoveel mogelijk (als je daar de ruimte voor hebt). Investeer in jezelf door middel van opleidingen, investeer in beleggingen en investeer in vastgoed zoals je huis. Enige spaarzin is echt raadzaam. Het geeft een erg goed en rustig gevoel als u een buffer voor mindere tijden heeft opgebouwd. Lees onze tips voor slim beleggen. Let wel op waar je in investeert; een auto of een ander consumptiegoed is geen directe investering, de kosten zoals een autoverzekering en afschrijving zijn erg hoog en wat hou je aan het einde aan waarde over?

Rijk worden door geld besparen

Wees u bewust waar u geld aan uitgeeft. U hoeft geen krent te zijn, maar het helpt enorm als u bedachtzaam uw geld uitgeeft aan de zaken die u belangrijk vindt. En kijk eens waar u geld aan uitgeeft terwijl u het eigenlijk niet doorheeft of niet belangrijk vindt. Wij hebben dit al eens uiteengezet op de pagina Geld besparen. Het gaat eigenlijk om keuzes maken.

Toch even een rekenvoorbeeldje; Stel dat u hiermee euro 200,00 per maand bespaart, dan heeft u in 10 jaar al een extra vermogen van euro 35.000 opgebouwd inclusief de verkregen rente, tenminste als u een goede spaardeposito neemt. De grote banken hebben inmiddels ontzettend eenvoudige en leuke hulpmiddelen om enig begrip te krijgen van uw bestedingen, zoals het huishoudboekje Tim van de ING Bank of een hulpprogramma van een instelling zoals het Nibud.
Lees het hele artikel How to get rich.

Bookmark and Share

3 responses to “Realistisch advies om rijk te worden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *