rijk worden

Realistisch advies om rijk te worden

Veel mensen zijn op zoek naar een manier om rijk te worden. Op internet zijn er allerlei adviseurs die tips en adviezen hebben om vooral snel en vooral met weinig moeite heel rijk te worden. Het blijft de vraag waarom die adviseurs dan nog moeite zouden doen om advies te geven, als zij zelf al weten hoe je rijk moet worden. Hier is een wat meer realistisch advies van WikiHow hoe u rijk kan worden.

Rijk worden door carriere maken

U kunt een moeilijke studie volgen en hard werken. Als u de juiste branche treft en het goede beroep kan vinden dat bij u past, dan kan u zeer succesvol zijn in uw werk. En of het nu in loondienst is of als zelstandige, u kan dan een aanzienlijk salaris maand in maand ontvangen. Daarbij dient u telkens af te wegen of u blijft werken bij uw huidige werkgever, of dat u overstapt naar een andere baan met meer kansen en een hoger salaris. Op onze pagina Geld verdienen leest u enkele tips waar u op moet lettten. In de basis komt het erop neer; ontdek waar u goed in bent en werk hard om daar goed in te worden.

Rijk worden door slim investeren

Het klinkt misschien makkelijk, maar investeer zoveel mogelijk (als je daar de ruimte voor hebt). Investeer in jezelf door middel van opleidingen, investeer in beleggingen en investeer in vastgoed zoals je huis. Enige spaarzin is echt raadzaam. Het geeft een erg goed en rustig gevoel als u een buffer voor mindere tijden heeft opgebouwd. Lees onze tips voor slim beleggen. Let wel op waar je in investeert; een auto of een ander consumptiegoed is geen directe investering, de kosten zoals een autoverzekering en afschrijving zijn erg hoog en wat hou je aan het einde aan waarde over?

Rijk worden door geld besparen

Wees u bewust waar u geld aan uitgeeft. U hoeft geen krent te zijn, maar het helpt enorm als u bedachtzaam uw geld uitgeeft aan de zaken die u belangrijk vindt. En kijk eens waar u geld aan uitgeeft terwijl u het eigenlijk niet doorheeft of niet belangrijk vindt. Wij hebben dit al eens uiteengezet op de pagina Geld besparen. Het gaat eigenlijk om keuzes maken.

Toch even een rekenvoorbeeldje; Stel dat u hiermee euro 200,00 per maand bespaart, dan heeft u in 10 jaar al een extra vermogen van euro 35.000 opgebouwd inclusief de verkregen rente, tenminste als u een goede spaardeposito neemt. De grote banken hebben inmiddels ontzettend eenvoudige en leuke hulpmiddelen om enig begrip te krijgen van uw bestedingen, zoals het huishoudboekje Tim van de ING Bank of een hulpprogramma van een instelling zoals het Nibud.
Lees het hele artikel How to get rich.

3 gedachten over “Realistisch advies om rijk te worden”

 1. Beste beheerder, Zou u zo vriendelijk willen zijn om te kijken of mijn website bij u op de website past. Het betreft Geld Verdienen en internet Website. Op mijn website plaats alleen systemen die zich bewezen hebben dat ze uitbetalen. Mijn doel hiermee is om de risico’s voor mensen die dit willen doen te verkleinen en zij niet starten bij scams, er zijn in mijn opinie al genoeg systemen die de negativiteit veroorzaken.

 2. Bedankt voor het aanmelden van een link voor jouw website. Ik heb je website bekeken en geloof dat je goede bedoelingen hebt, maar ik vind de geloofwaardigheid en consumentenveiligheid van de vermelde systemen onvoldoende aangetoond. Daarom vind ik het niet verantwoordbaar om een link naar jouw website op te nemen. Ik hoop dat je hier begrip voor hebt.

  Wellicht heb je wat aan mijn eerste indruk, daarom licht ik dit nader toe; Een voorbeeldje, zo is het voor mij niet duidelijk waarin een systeem zoals JSS Tripler afwijkt van een pyramide-systeem, waarom halen ze nou uiteindelijk dat hoge rendement, en hoe is naar alle waarschijnlijkheid te verwachten dat ze dit ook in de toekomst doen? En welk risico loopt een instapper nou precies (inleg kwijt), en hoe verhoudt dat risico zich tot het verwacht rendement? En waarom is het dan interessanter dan diverse beleggingsproducten zoals de ING Perpetual 8%, achtergestelde lening, die gewoon jaarlijks 8% uitkeert en het enig risico het faillisement van ING betreft?

 3. Beste Redactie,

  Ik kan uw argumenten begrijpen en zal hier een pagina aan gaan wijden om het principe van dergelijke systemen uit te lichten en de risico’s die overigens zeer klein zijn duidelijker naar voren te laten komen. De website is natuurlijk nog lang niet af en zal ik blijvend uitbreiden, your2procent.nl was mijn eerste website hier over, maar kon met deze niet mijn doel bereiken.

  Even kort, de risico’s zijn zeer klein omdat je kunt beginnen en snel geld kan opbouwen met een min. inleg. Het verlies als een dergelijk systeem omvalt je zelf kan bepalen, maar de verdiensten die eruit komen vele malen hoger liggen dan de door jouw genoemde systemen. Echter de systemen die je zelf naar boven brengt helpen weer de mensen die al geld hebben en niet de mensen die het niet zo breed hebben. ik richt me dan ook op de doelgroep die niet al veel geld hebben om bijvoorbeeld even een jaar €5000,- weg te zetten voor een kleine 9% rente.

  Een piramide spel is het zeker niet, dit systeem hoef ik je niet uit te leggen. Bij deze werkt het eigenlijk simpel zo als we elke dag al doen, Je werkt voor een werkgever en krijg daar voor betaald nietwaar?, voorbeeld van deze website https://www.rijkwordentips.nl/ , daar zet je Google add op, mensen klikken erop en jij krijgt betaald. Dus simpel gezegd, jij bent blij met het systeem en verdient daar leuk geld mee, verteld dit verder, en krijgt daar voor betaald (mond op mond reclame) een leuk extraatje zullen we maar zeggen, maar dit genereert niet je inkomsten zoals een piramidesysteem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten