Succesvol ondernemen

Succesvol serie-ondernemer en internetpionier Kees Zegers heeft vorige week zijn boek Startkapitaal, honderd adviezen voor succesvol ondernemen gelanceerd. Het boek staat vol met tips voor startende ondernemers. De heer Zegers, oprichter van ondermeer Nu.nl, wordt vaak benaderd voor adviezen hoe je goed kan ondernemen, en dacht, ik schrijf er een boek over.

Volg je hart

Zijn belangrijkste advies is om naar jezelf te blijven luisteren; “Begin niet bij het bedrijf maar bij de ondernemer. Je hart moet sneller gaan kloppen van iets waaraan je met veel passie en liefde wil gaan werken.” Geld is altijd een gevolg en nooit een doel op zich.

Volgens hem draait het bij goed zaken doen om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen, timing dus. Een ding is duidelijk; je onderneemt alleen succesvol als je het ook echt leuk vindt wat je doet. Alleen dan doe je alles precies goed. Als je enkel zaken doet vanwege erkenning of geld, en het werk zelf niet leuk vindt, dan is het maar sterk de vraag of je succesvol zal zijn.

Bron: Startkapitaal, honderd adviezen voor succesvol ondernemen

Bookmark and Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *