Tag Archives: Besparen

Besparen in 2013

Hoe kunt u besparen in 2013? De website Geld & Recht zet maar liefst 35 tips op een rij. Tips die in onze ogen zeer zinvol zijn, en die wij ook al eens, in meer of mindere mate en verspreid over onze website, gegeven hebben. Wij proberen het beperkt te houden tot 10 tips om te besparen.

Tip 1: Ken uw uitgavenpatroon

Met het begrijpen waar het zit, bent u al bijna bij de oplossing. Kijk eens een maand wat uw uitgaven zijn. Tegenwoordig is dit vrij eenvoudig te doen met de digitale overzichten. Grote banken zoals ING en ABN Amro bieden trouwens hulp om dit eenvoudig inzichtelijk te krijgen.

Tip 2: Bespaar op uw verzekeringen

De NMa hamert er al jaren op, maar Nederlanders moeten meer shoppen als het gaat om financiele producten zoals verzekeringen, spaarrekeningen, leningen en hypotheken. De meeste Nederlanders zijn oververzekerd, check welke verzekeringen u allemaal heeft en of u die wel echt nodig heeft. Stap op tijd over van zorgverzekeraar. U bespaart zo tientjes per maand door een goedkope zorgverzekering te kiezen. En kies een goedkopere autoverzekering. U kunt tegenwoordig erg makkelijk autoverzekeringen vergelijken. Ook hier verdient u volgens de Consumentenbond gemiddeld euro 110 per jaar.

Tip 3: Zorg dat uw vermogen niet minder waard wordt

Vind een hogere spaarrente voor uw spaarcenten. In 2012 waren de spaarrentes niet hoog, en in enkele maanden zelfs hoger dan de inflatie. En dit zal in 2013 niet beter worden. Zorg dat u een spaarrekening hebt die bij de top 5 van hoogste spaarrentes gedurende tenminste een half jaar hoort.

Tip 4: Ontvang alle toeslagen

Kijk eens rustig op toeslagen.nl van de Belastingdienst en check of er echt geen toeslag is die u mist.

Tip 5: Koop bewust en gooi niets weg

Wij hebben dit al diverse malen behandeld; u kunt naar meerdere supermarkten gaan voor alle aanbiedingen, maar de kans is groot dat u uiteindelijk meer in huis haalt dan u op kunt. Als u naar een wat duurdere supermarkt gaat, maar enkel koopt wat u nodig heeft, geeft u uiteindelijk minder uit. Althans, dit blijkt uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

Tip 6: Overmaat schaadt

Staat het water hoog aan de lippen? Stop alle luxe. En wat is luxe? Alles wat niet tot de basisbenodigdheden behoort. Merkartikelen, snoepgoed, rookwaren, alcohol en luxe huisdierenvoer.

Tip 7: Stap regelmatig over van energieleverancier

De energietarieven blijven de laatste jaren flink in beweging. De goedkope aanbieder van twee jaar geleden is niet perse de meest voordelige aanbieder voor 2013. U betaalt al snel euro 500 teveel per jaar aan energiekosten.

Tip 8: Hetzelfde geldt voor telecom

Check de kosten van uw internet, televisie en telefoon. Combineer deze producten in een pakket, dan krijgt u de hoogste korting.

Tip 9: Kies goedkoop vervoer

Veel gezinnen hebben toch een auto nodig. Als u een auto koopt, kies dan voor een zuinig model, bij voorkeur een auto met een lage of geen wegenbelasting.

Tip 10: Geniet van het hier en nu

Tot slot nog de belangrijkste tip, geniet! Je kan wel sparen tot je oud bent, en zoveel mogelijk zekerheid zoeken, maar het ultieme rendement is toch om zoveel mogelijk per direct te genieten. Dan hoef je niet eerst veel geld te verdienen om je geluk te gaan zoeken. Een goed 2013 gewenst!

Bookmark and Share

Bespaartips

Het zijn zware economische tijden. Maar of het nu wat slechter of wat beter gaat, besparen en zuinig leven zijn van alle tijden! De ING Bank heeft een aantal leuke bespaartips op een rij gezet.

Eet wat het seizoen geeft

U kunt nu het hele jaar door alle groenten en fruit krijgen. Maar elke week zijn er wel andere groeten in de aanbieding; de seizoensgroenten. U kunt veel geld besparen door met de seizoenen mee te eten. En het is nog duurzaam (cradle to cradle), gezond en lekker ook.

Koop wat u echt gebruikt

Niets is duurder dan iets kopen dat u vervolgens niet gebruikt. De kosten wegen dan nooit op tegen het gebruik, dat nihil is. U kunt beter iets meer uitgeven en iets aanschaffen dat u echt gebruikt, dan dat u iets heeft dat u nooit zal gebruiken. Veel mensen hebben stapels kleding in de kast liggen die zij nooit gebruiken, en na enkele jaren is de mode anders of past het niet meer. En zolders en garages liggen vol met spullen die onverpakt de vuilnisbak in gaan. Zonde. Daarom moet u ook erg uitkijken naar het kopen van aanbiedingen en ‘koopjes’. Kopen met korting is soms voordelig. Maar let op; voor u het weet heeft u iets gekocht waar u uiteindelijk niets aan heeft.

Bespaar op uw auto, telefoon en verzekering

Consumenten hebben diverse zaken waar ze maand in maand uit ongemerkt veel geld aan kwijt zijn. Voorbeelden zijn de kosten van de auto, van bellen en alle verzekeringen. Verzekeringen, auto en telefoon zijn elke maand hoge kostenposten. Meer dan uw eten of persoonlijke verzorging. Kritisch kijken naar deze kosten kan u daarom direct veel geld opleveren!
De meeste Nederlanders zijn oververzekerd, check of u niet teveel verzekeringen heeft. Ook uw auto kost elke maand ook een hoop geld, vaak honderden euro’s. Kijk of uw wegenbelasting of autoverzekering goedkoper kan. En tot slot kunt u ook eens kijken of u niet goedkoper kunt bellen.

Bookmark and Share

Hoe kan ik rijk worden?

Er zijn enkele basale tips om rijk te worden. Het gaat dan niet alleen om meer geld te verdienen, maar vooral om meer geld over te houden.

De Belgische website Hoe moet het omschrijft heel goed hoe je rijk kan worden. Hele basale maar o zo ware tips om rijk te worden. Bovenal stellen zij dat je alleen rijk kan worden als je meer verdient dan je uitgeeft. Zij stellen dat de kunst van rijk worden niet is om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar om zoveel mogelijk geld over te houden.

  • Specialiseer je in iets, en zorg dat je daar beter in bent dan de meeste anderen. Zo zal je altijd veel werk en goed werk vinden. Dit kan werk op allerlei niveau’s zijn, van financieel adviseur tot makelaar, van verzorger tot klusjesman. De kracht van specialisatie is dat je iets unieks te bieden hebt, wat meer waard is dan iets wat iedereen kan. Het gevaar van specialisatie is dat jouw unieke kunstje niet meer nodig is. Kijk daarom continue hoe je krachten kan bijschaven naar de wensen van vandaag en morgen.
  • Werk harder dan anderen. Je hoeft je niet overspannen te werken. Maar in plaats van ‘s-avonds op de bank hangen, kan je meer doen in het leven. Ga eens naar ondernemersbijeenkomsten in je gemeente. Kijk of je naast je bestaande baan iets meer werk kan verzetten op een leuke manier. Biedt je hobby mogelijkheden om hier toch iets van gewin uit te halen? Bijvoorbeeld les geven in wat je kan, een boek schrijven, of een website bijhouden, etc.
  • Bedenk een goed idee. Goede idee├źn zijn goud waard. Een goed idee hoeft niet geniaal te zijn. Maar een idee dat net onderscheidend is, en net het verschil maakt waardoor je een nieuwe niche of markt aanboort, of waardoor klanten naar jou toekomen, is cruciaal. Kijk naar andere bedrijven in de branche waar je actief wilt zijn, en kijk hoe jij het zou doen, of wat je mist. Zo komen veel ondernemers op de het kernidee van hun onderneming.
  • Probeer van alles. Voer uit wat je wilt en probeer het gewoon. Alle ondernemers zullen beamen dat succes voor 99% wordt bepaald door doorzettingsvermogen. Alle grote ondernemers hebben mislukkingen meegemaakt. Onder de leus; “ondernemen is 1% inspiratie, en 99% transpiratie”.

Bron: Hoe moet het?

Bookmark and Share