Tag Archives: Financiele onafhankelijkheid

Slim beleggen

Bij sparen en beleggen is een ding belangrijk; uw gezond verstand blijven gebruiken. Neem niet te hoge risico’s en denk goed na. Dan komt succes vanzelf.

Ga bij beleggingen geen impulsieve dingen doen. Beleggen is niet gokken op de beurs. Kijk om u heen en denk na wat er gebeurt. Volg het wereldnieuws en kijk welke consequenties dit kan hebben. Zo is de kans groot dat de economie voorlopig niet snel groeit en dat de inflatie toeneemt. Pas uw beleggingen hierop aan.
Heeft u veel spaargeld? Dan is dit vatbaar voor inflatie. Uw vermogen slinkt zo ongemerkt in als u niet oplet. Heeft u leningen of schulden? Niet handig. Als u in de situatie komt dat u de rente en/of aflossing niet meer kan betalen, is de bank eigenaar van alles wat als onderpand voor de leningen dient.

Kortom, zorg dat u niet afhankelijk wordt van anderen, maar een eigen appeltje voor de dorst opbouwt.

Kijk bijvoorbeeld bij Beursbox voor leuke en interessante beleggingstips.

Bookmark and Share

Rijk leven

Rijk leven kan als u het gevoel heeft dat u voldoende geld beschikbaar hebt voor de zaken die u belangrijk vindt. Rijk leven hoeft dus niet perse samen te hangen met een grote rijkdom. U hoeft geen milionair te zijn om rijk te kunnen leven.

Bij geluk gaat het meestal om hele simpele zaken. Een overzichtelijk leven, goede banden met familie en vrienden en niet onbelangrijk; uw gezondheid.

Geld speelt bij bovenstaande zaken eigenlijk maar een beperkte rol. Uiteraard is zelfbeschikking en financiele onafhankelijkheid belangrijk, maar dat is maar net hoe u er zelf in staat. En welke vrijheid en geluk u uzelf gunt. Niemand op deze aarde kan dit voor u doen, u zult dit toch echt zelf moeten doen.

Bookmark and Share