Tag Archives: Geld

Niet klagen maar aan de slag

De rijkste vrouw ter wereld, de Australische mevrouw Rinehart, heeft wel wat tips om rijk te worden; “Blijf niet gewoon zitten en klagen. Werk wat harder en spendeer minder tijd aan drinken, roken en rondhangen met je vrienden“. Volgens haar kan iedereen miljonair worden, als je maar wilt.

Het is de vraag of het zo simpel werkt. En vooral of ze recht van spreken heeft. Want deze vrouw is weliswaar erg rijk, maar vooral door het erfen van het vermogen van haar vader, een mijnmagnaat. De Amerikaanse politicus en presidentskandidaat Mitt Romney had laatst een soortgelijke uitspraak over het verkrijgen van rijkdom en arbeidsmentaliteit, maar ook hij heeft zelf nauwelijks een cent verdient.

In hoeverre kan iemand zijn eigen lot bepalen? Dat is de vraag. Een ding is duidelijk; je kan zelf proberen om er alles aan te doen om gelukkig te worden. Niemand anders kan dit voor je doen.

Bookmark and Share

Hoe word ik rijk?

Veel mensen vragen zich af; hoe word ik rijk? Je kan meedoen aan de loterij. En hopen dat je veel geld wint. Maar ben je er dan?

Lees hier tips hoe je altijd geld genoeg hebt. Bekijk de mogelijkheden van geld verdienen, geld sparen en beleggen en minder geld uitgeven. Veel geld verdienen, succes en geluk krijgen. Kijk wat rijkdom voor jou is en hoe je lef en durf kan krijgen om te doen wat jij wilt. Leer hoe je heel rijk kan worden. En misschien niet alleen door meer geld te krijgen.

Bookmark and Share

Slim beleggen

Bij sparen en beleggen is een ding belangrijk; uw gezond verstand blijven gebruiken. Neem niet te hoge risico’s en denk goed na. Dan komt succes vanzelf.

Ga bij beleggingen geen impulsieve dingen doen. Beleggen is niet gokken op de beurs. Kijk om u heen en denk na wat er gebeurt. Volg het wereldnieuws en kijk welke consequenties dit kan hebben. Zo is de kans groot dat de economie voorlopig niet snel groeit en dat de inflatie toeneemt. Pas uw beleggingen hierop aan.
Heeft u veel spaargeld? Dan is dit vatbaar voor inflatie. Uw vermogen slinkt zo ongemerkt in als u niet oplet. Heeft u leningen of schulden? Niet handig. Als u in de situatie komt dat u de rente en/of aflossing niet meer kan betalen, is de bank eigenaar van alles wat als onderpand voor de leningen dient.

Kortom, zorg dat u niet afhankelijk wordt van anderen, maar een eigen appeltje voor de dorst opbouwt.

Kijk bijvoorbeeld bij Beursbox voor leuke en interessante beleggingstips.

Bookmark and Share