Tag Archives: Rijk voelen

Succes krijgen

Ben je op zoek naar succes? Wil je succesvol zijn? Dan is allereerst belangrijk wat je onder succes verstaat. Ieder mens heeft uiteindelijk een andere definitie van succes. De een vindt een professionele carriere belangrijk, de ander verstaat onder succesvol leven dat hij hier en nu geniet. Onderliggende drijfveer is uiteindelijk voor iedereen, als je echt doorgraaft, om gelukkig te zijn. Succes hangt dus in sterke mate samen met gelukkig zijn.

Volgens Professional Coach Frank is werkelijk succes het bereiken van je persoonlijke doelen. Hij heeft een paar aardige overwegingen om succes te krijgen (en gelukkig te worden). Lees ze hieronder.

Onderneem

Ga niet uit van het lot. Als je weet wat je wilt, en je daar bewust van bent, dan heb je al de helft van het werk gedaan. Veel mensen zoeken, terwijl ze niet precies weten naar wat. Dat werkt niet. Een goed begin is het halve werk. Zet zelf de eerste stap. Kom er echt achter wat jij wilt, en wat jou gelukkig maakt. En ga daar vervolgens mee aan de slag.

Groei

Kijk zelf wat je beter wilt doen en werk daaraan. Iedereen heeft vaardigheden en competenties die beter kunnen. Bedenk daarbij of je je zwakke punten wilt verbeteren, of dat je je sterke punten verder wilt versterken. Soms kan je beter een schepje extra doen in waar je goed in bent, dat heeft meer rendement dan werken aan zaken waar je minder mee hebt. Tegenwoordig wil iedereen erg compleet zijn en alles kunnen, terwijl het misschien ook prima is als je in een paar vaardigheden excelleert, en andere competenties minder in huis hebt. Dat moet geen probleem zijn.

Zet door

Heb geduld. Ga niet te overhaast te werk. Wijsheid komt met de jaren. Leef je leven als een ontdekkingstocht, wees oprecht nieuwsgierig en blijf je elke dag verbazen. Succes en geluk zijn niet uit een boekje te leren, en ook niet altijd bij een coach ofzo. Belangrijke waarden zal je pas echt leren door zelf successen en tegenslagen te ondergaan. Zo kom je er vanzelf achter wat voor jou belangrijk is, en wat jij succesvol vindt.

Bookmark and Share

Succesvol ondernemen

Succesvol serie-ondernemer en internetpionier Kees Zegers heeft vorige week zijn boek Startkapitaal, honderd adviezen voor succesvol ondernemen gelanceerd. Het boek staat vol met tips voor startende ondernemers. De heer Zegers, oprichter van ondermeer Nu.nl, wordt vaak benaderd voor adviezen hoe je goed kan ondernemen, en dacht, ik schrijf er een boek over.

Volg je hart

Zijn belangrijkste advies is om naar jezelf te blijven luisteren; “Begin niet bij het bedrijf maar bij de ondernemer. Je hart moet sneller gaan kloppen van iets waaraan je met veel passie en liefde wil gaan werken.” Geld is altijd een gevolg en nooit een doel op zich.

Volgens hem draait het bij goed zaken doen om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen, timing dus. Een ding is duidelijk; je onderneemt alleen succesvol als je het ook echt leuk vindt wat je doet. Alleen dan doe je alles precies goed. Als je enkel zaken doet vanwege erkenning of geld, en het werk zelf niet leuk vindt, dan is het maar sterk de vraag of je succesvol zal zijn.

Bron: Startkapitaal, honderd adviezen voor succesvol ondernemen

Bookmark and Share