Tag Archives: Rijkdom

Niet klagen maar aan de slag

De rijkste vrouw ter wereld, de Australische mevrouw Rinehart, heeft wel wat tips om rijk te worden; “Blijf niet gewoon zitten en klagen. Werk wat harder en spendeer minder tijd aan drinken, roken en rondhangen met je vrienden“. Volgens haar kan iedereen miljonair worden, als je maar wilt.

Het is de vraag of het zo simpel werkt. En vooral of ze recht van spreken heeft. Want deze vrouw is weliswaar erg rijk, maar vooral door het erfen van het vermogen van haar vader, een mijnmagnaat. De Amerikaanse politicus en presidentskandidaat Mitt Romney had laatst een soortgelijke uitspraak over het verkrijgen van rijkdom en arbeidsmentaliteit, maar ook hij heeft zelf nauwelijks een cent verdient.

In hoeverre kan iemand zijn eigen lot bepalen? Dat is de vraag. Een ding is duidelijk; je kan zelf proberen om er alles aan te doen om gelukkig te worden. Niemand anders kan dit voor je doen.

Bookmark and Share

Succes krijgen

Ben je op zoek naar succes? Wil je succesvol zijn? Dan is allereerst belangrijk wat je onder succes verstaat. Ieder mens heeft uiteindelijk een andere definitie van succes. De een vindt een professionele carriere belangrijk, de ander verstaat onder succesvol leven dat hij hier en nu geniet. Onderliggende drijfveer is uiteindelijk voor iedereen, als je echt doorgraaft, om gelukkig te zijn. Succes hangt dus in sterke mate samen met gelukkig zijn.

Volgens Professional Coach Frank is werkelijk succes het bereiken van je persoonlijke doelen. Hij heeft een paar aardige overwegingen om succes te krijgen (en gelukkig te worden). Lees ze hieronder.

Onderneem

Ga niet uit van het lot. Als je weet wat je wilt, en je daar bewust van bent, dan heb je al de helft van het werk gedaan. Veel mensen zoeken, terwijl ze niet precies weten naar wat. Dat werkt niet. Een goed begin is het halve werk. Zet zelf de eerste stap. Kom er echt achter wat jij wilt, en wat jou gelukkig maakt. En ga daar vervolgens mee aan de slag.

Groei

Kijk zelf wat je beter wilt doen en werk daaraan. Iedereen heeft vaardigheden en competenties die beter kunnen. Bedenk daarbij of je je zwakke punten wilt verbeteren, of dat je je sterke punten verder wilt versterken. Soms kan je beter een schepje extra doen in waar je goed in bent, dat heeft meer rendement dan werken aan zaken waar je minder mee hebt. Tegenwoordig wil iedereen erg compleet zijn en alles kunnen, terwijl het misschien ook prima is als je in een paar vaardigheden excelleert, en andere competenties minder in huis hebt. Dat moet geen probleem zijn.

Zet door

Heb geduld. Ga niet te overhaast te werk. Wijsheid komt met de jaren. Leef je leven als een ontdekkingstocht, wees oprecht nieuwsgierig en blijf je elke dag verbazen. Succes en geluk zijn niet uit een boekje te leren, en ook niet altijd bij een coach ofzo. Belangrijke waarden zal je pas echt leren door zelf successen en tegenslagen te ondergaan. Zo kom je er vanzelf achter wat voor jou belangrijk is, en wat jij succesvol vindt.

Bookmark and Share

Hoe word ik rijk?

Veel mensen vragen zich af; hoe word ik rijk? Je kan meedoen aan de loterij. En hopen dat je veel geld wint. Maar ben je er dan?

Lees hier tips hoe je altijd geld genoeg hebt. Bekijk de mogelijkheden van geld verdienen, geld sparen en beleggen en minder geld uitgeven. Veel geld verdienen, succes en geluk krijgen. Kijk wat rijkdom voor jou is en hoe je lef en durf kan krijgen om te doen wat jij wilt. Leer hoe je heel rijk kan worden. En misschien niet alleen door meer geld te krijgen.

Bookmark and Share