Tag Archives: succesvol leven

Succes krijgen

Ben je op zoek naar succes? Wil je succesvol zijn? Dan is allereerst belangrijk wat je onder succes verstaat. Ieder mens heeft uiteindelijk een andere definitie van succes. De een vindt een professionele carriere belangrijk, de ander verstaat onder succesvol leven dat hij hier en nu geniet. Onderliggende drijfveer is uiteindelijk voor iedereen, als je echt doorgraaft, om gelukkig te zijn. Succes hangt dus in sterke mate samen met gelukkig zijn.

Volgens Professional Coach Frank is werkelijk succes het bereiken van je persoonlijke doelen. Hij heeft een paar aardige overwegingen om succes te krijgen (en gelukkig te worden). Lees ze hieronder.

Onderneem

Ga niet uit van het lot. Als je weet wat je wilt, en je daar bewust van bent, dan heb je al de helft van het werk gedaan. Veel mensen zoeken, terwijl ze niet precies weten naar wat. Dat werkt niet. Een goed begin is het halve werk. Zet zelf de eerste stap. Kom er echt achter wat jij wilt, en wat jou gelukkig maakt. En ga daar vervolgens mee aan de slag.

Groei

Kijk zelf wat je beter wilt doen en werk daaraan. Iedereen heeft vaardigheden en competenties die beter kunnen. Bedenk daarbij of je je zwakke punten wilt verbeteren, of dat je je sterke punten verder wilt versterken. Soms kan je beter een schepje extra doen in waar je goed in bent, dat heeft meer rendement dan werken aan zaken waar je minder mee hebt. Tegenwoordig wil iedereen erg compleet zijn en alles kunnen, terwijl het misschien ook prima is als je in een paar vaardigheden excelleert, en andere competenties minder in huis hebt. Dat moet geen probleem zijn.

Zet door

Heb geduld. Ga niet te overhaast te werk. Wijsheid komt met de jaren. Leef je leven als een ontdekkingstocht, wees oprecht nieuwsgierig en blijf je elke dag verbazen. Succes en geluk zijn niet uit een boekje te leren, en ook niet altijd bij een coach ofzo. Belangrijke waarden zal je pas echt leren door zelf successen en tegenslagen te ondergaan. Zo kom je er vanzelf achter wat voor jou belangrijk is, en wat jij succesvol vindt.

Bookmark and Share

Rijker leven

Rijker leven? Wat is dat? En hoe doe je dat? Gemakkelijker gezegd dan gedaan zullen velen zeggen. Toch valt dat best mee. Het ligt er helemaal aan hoe jij er zelf in zit.

Bezig met de waan van de dag, vraag je je soms af of dit alles is. Hoe haal je eruit wat erin zit? Hoe maak je jouw leven de moeite waard? Sochicken heeft diverse tips om rijker te leven. Zij bevelen een aantal stappen aan om erachter te komen wat je wilt, en hoe je meer bij jezelf kan komen, en uiteindelijk gelukkiger kan zijn.
1. Zoek uit wat er aan je trekt.
2. Houd je bezig met iets dat betekenis heeft.
3. Doe je best om iedere dag te genietent.
4. Investeer in geweldige mensen.
Sochicken biedt trouwens een overzicht van een aantal boeken om op een vernieuwende manier naar je leven te kijken, en te genieten van ieder moment.

Wij vinden het volgende van deze tips.

  • Ad 1: Stel dat geld geen beperking is, wat is het allerliefste dat je zou willen doen? Vaak geeft deze simpele vraag heel veel inzicht.
  • Ad 2: Klinkt ook weer simpel, maar is o zo moeilijk. Hoe zorg je dat je je energie besteedt aan datgene dat jij belangrijk vindt? Hun advies: Bekijk wat er aan jou trekt, wat je innerlijke drive is, en zoek uit of je dit kunt combineren met betekenisvolle activiteiten. Zodra je het gevoel hebt dat je werk betekenis heeft dan krijgt je leven betekenis.
  • Ad 3: Geluk zit toch echt in de kleine dingen. Kom erachter wat je wilt, en doe wat je wilt.
  • Ad 4: Uiteindelijk word je alleen nooit gelukkig, meestal is het tegendeel helaas waar. Zorg dus dat jij die mensen om je heen hebt, die jij belangrijk vindt.

    Bookmark and Share