Tag Archives: Tips rijk worden

Niet klagen maar aan de slag

De rijkste vrouw ter wereld, de Australische mevrouw Rinehart, heeft wel wat tips om rijk te worden; “Blijf niet gewoon zitten en klagen. Werk wat harder en spendeer minder tijd aan drinken, roken en rondhangen met je vrienden“. Volgens haar kan iedereen miljonair worden, als je maar wilt.

Het is de vraag of het zo simpel werkt. En vooral of ze recht van spreken heeft. Want deze vrouw is weliswaar erg rijk, maar vooral door het erfen van het vermogen van haar vader, een mijnmagnaat. De Amerikaanse politicus en presidentskandidaat Mitt Romney had laatst een soortgelijke uitspraak over het verkrijgen van rijkdom en arbeidsmentaliteit, maar ook hij heeft zelf nauwelijks een cent verdient.

In hoeverre kan iemand zijn eigen lot bepalen? Dat is de vraag. Een ding is duidelijk; je kan zelf proberen om er alles aan te doen om gelukkig te worden. Niemand anders kan dit voor je doen.

Bookmark and Share

Hoe kan ik rijk worden?

Er zijn enkele basale tips om rijk te worden. Het gaat dan niet alleen om meer geld te verdienen, maar vooral om meer geld over te houden.

De Belgische website Hoe moet het omschrijft heel goed hoe je rijk kan worden. Hele basale maar o zo ware tips om rijk te worden. Bovenal stellen zij dat je alleen rijk kan worden als je meer verdient dan je uitgeeft. Zij stellen dat de kunst van rijk worden niet is om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar om zoveel mogelijk geld over te houden.

  • Specialiseer je in iets, en zorg dat je daar beter in bent dan de meeste anderen. Zo zal je altijd veel werk en goed werk vinden. Dit kan werk op allerlei niveau’s zijn, van financieel adviseur tot makelaar, van verzorger tot klusjesman. De kracht van specialisatie is dat je iets unieks te bieden hebt, wat meer waard is dan iets wat iedereen kan. Het gevaar van specialisatie is dat jouw unieke kunstje niet meer nodig is. Kijk daarom continue hoe je krachten kan bijschaven naar de wensen van vandaag en morgen.
  • Werk harder dan anderen. Je hoeft je niet overspannen te werken. Maar in plaats van ‘s-avonds op de bank hangen, kan je meer doen in het leven. Ga eens naar ondernemersbijeenkomsten in je gemeente. Kijk of je naast je bestaande baan iets meer werk kan verzetten op een leuke manier. Biedt je hobby mogelijkheden om hier toch iets van gewin uit te halen? Bijvoorbeeld les geven in wat je kan, een boek schrijven, of een website bijhouden, etc.
  • Bedenk een goed idee. Goede idee├źn zijn goud waard. Een goed idee hoeft niet geniaal te zijn. Maar een idee dat net onderscheidend is, en net het verschil maakt waardoor je een nieuwe niche of markt aanboort, of waardoor klanten naar jou toekomen, is cruciaal. Kijk naar andere bedrijven in de branche waar je actief wilt zijn, en kijk hoe jij het zou doen, of wat je mist. Zo komen veel ondernemers op de het kernidee van hun onderneming.
  • Probeer van alles. Voer uit wat je wilt en probeer het gewoon. Alle ondernemers zullen beamen dat succes voor 99% wordt bepaald door doorzettingsvermogen. Alle grote ondernemers hebben mislukkingen meegemaakt. Onder de leus; “ondernemen is 1% inspiratie, en 99% transpiratie”.

Bron: Hoe moet het?

Bookmark and Share

Slim beleggen

Bij sparen en beleggen is een ding belangrijk; uw gezond verstand blijven gebruiken. Neem niet te hoge risico’s en denk goed na. Dan komt succes vanzelf.

Ga bij beleggingen geen impulsieve dingen doen. Beleggen is niet gokken op de beurs. Kijk om u heen en denk na wat er gebeurt. Volg het wereldnieuws en kijk welke consequenties dit kan hebben. Zo is de kans groot dat de economie voorlopig niet snel groeit en dat de inflatie toeneemt. Pas uw beleggingen hierop aan.
Heeft u veel spaargeld? Dan is dit vatbaar voor inflatie. Uw vermogen slinkt zo ongemerkt in als u niet oplet. Heeft u leningen of schulden? Niet handig. Als u in de situatie komt dat u de rente en/of aflossing niet meer kan betalen, is de bank eigenaar van alles wat als onderpand voor de leningen dient.

Kortom, zorg dat u niet afhankelijk wordt van anderen, maar een eigen appeltje voor de dorst opbouwt.

Kijk bijvoorbeeld bij Beursbox voor leuke en interessante beleggingstips.

Bookmark and Share