Tag Archives: Tips

Besparen in 2013

Hoe kunt u besparen in 2013? De website Geld & Recht zet maar liefst 35 tips op een rij. Tips die in onze ogen zeer zinvol zijn, en die wij ook al eens, in meer of mindere mate en verspreid over onze website, gegeven hebben. Wij proberen het beperkt te houden tot 10 tips om te besparen.

Tip 1: Ken uw uitgavenpatroon

Met het begrijpen waar het zit, bent u al bijna bij de oplossing. Kijk eens een maand wat uw uitgaven zijn. Tegenwoordig is dit vrij eenvoudig te doen met de digitale overzichten. Grote banken zoals ING en ABN Amro bieden trouwens hulp om dit eenvoudig inzichtelijk te krijgen.

Tip 2: Bespaar op uw verzekeringen

De NMa hamert er al jaren op, maar Nederlanders moeten meer shoppen als het gaat om financiele producten zoals verzekeringen, spaarrekeningen, leningen en hypotheken. De meeste Nederlanders zijn oververzekerd, check welke verzekeringen u allemaal heeft en of u die wel echt nodig heeft. Stap op tijd over van zorgverzekeraar. U bespaart zo tientjes per maand door een goedkope zorgverzekering te kiezen. En kies een goedkopere autoverzekering. U kunt tegenwoordig erg makkelijk autoverzekeringen vergelijken. Ook hier verdient u volgens de Consumentenbond gemiddeld euro 110 per jaar.

Tip 3: Zorg dat uw vermogen niet minder waard wordt

Vind een hogere spaarrente voor uw spaarcenten. In 2012 waren de spaarrentes niet hoog, en in enkele maanden zelfs hoger dan de inflatie. En dit zal in 2013 niet beter worden. Zorg dat u een spaarrekening hebt die bij de top 5 van hoogste spaarrentes gedurende tenminste een half jaar hoort.

Tip 4: Ontvang alle toeslagen

Kijk eens rustig op toeslagen.nl van de Belastingdienst en check of er echt geen toeslag is die u mist.

Tip 5: Koop bewust en gooi niets weg

Wij hebben dit al diverse malen behandeld; u kunt naar meerdere supermarkten gaan voor alle aanbiedingen, maar de kans is groot dat u uiteindelijk meer in huis haalt dan u op kunt. Als u naar een wat duurdere supermarkt gaat, maar enkel koopt wat u nodig heeft, geeft u uiteindelijk minder uit. Althans, dit blijkt uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

Tip 6: Overmaat schaadt

Staat het water hoog aan de lippen? Stop alle luxe. En wat is luxe? Alles wat niet tot de basisbenodigdheden behoort. Merkartikelen, snoepgoed, rookwaren, alcohol en luxe huisdierenvoer.

Tip 7: Stap regelmatig over van energieleverancier

De energietarieven blijven de laatste jaren flink in beweging. De goedkope aanbieder van twee jaar geleden is niet perse de meest voordelige aanbieder voor 2013. U betaalt al snel euro 500 teveel per jaar aan energiekosten.

Tip 8: Hetzelfde geldt voor telecom

Check de kosten van uw internet, televisie en telefoon. Combineer deze producten in een pakket, dan krijgt u de hoogste korting.

Tip 9: Kies goedkoop vervoer

Veel gezinnen hebben toch een auto nodig. Als u een auto koopt, kies dan voor een zuinig model, bij voorkeur een auto met een lage of geen wegenbelasting.

Tip 10: Geniet van het hier en nu

Tot slot nog de belangrijkste tip, geniet! Je kan wel sparen tot je oud bent, en zoveel mogelijk zekerheid zoeken, maar het ultieme rendement is toch om zoveel mogelijk per direct te genieten. Dan hoef je niet eerst veel geld te verdienen om je geluk te gaan zoeken. Een goed 2013 gewenst!

Bookmark and Share

Bespaartips

Het zijn zware economische tijden. Maar of het nu wat slechter of wat beter gaat, besparen en zuinig leven zijn van alle tijden! De ING Bank heeft een aantal leuke bespaartips op een rij gezet.

Eet wat het seizoen geeft

U kunt nu het hele jaar door alle groenten en fruit krijgen. Maar elke week zijn er wel andere groeten in de aanbieding; de seizoensgroenten. U kunt veel geld besparen door met de seizoenen mee te eten. En het is nog duurzaam (cradle to cradle), gezond en lekker ook.

Koop wat u echt gebruikt

Niets is duurder dan iets kopen dat u vervolgens niet gebruikt. De kosten wegen dan nooit op tegen het gebruik, dat nihil is. U kunt beter iets meer uitgeven en iets aanschaffen dat u echt gebruikt, dan dat u iets heeft dat u nooit zal gebruiken. Veel mensen hebben stapels kleding in de kast liggen die zij nooit gebruiken, en na enkele jaren is de mode anders of past het niet meer. En zolders en garages liggen vol met spullen die onverpakt de vuilnisbak in gaan. Zonde. Daarom moet u ook erg uitkijken naar het kopen van aanbiedingen en ‘koopjes’. Kopen met korting is soms voordelig. Maar let op; voor u het weet heeft u iets gekocht waar u uiteindelijk niets aan heeft.

Bespaar op uw auto, telefoon en verzekering

Consumenten hebben diverse zaken waar ze maand in maand uit ongemerkt veel geld aan kwijt zijn. Voorbeelden zijn de kosten van de auto, van bellen en alle verzekeringen. Verzekeringen, auto en telefoon zijn elke maand hoge kostenposten. Meer dan uw eten of persoonlijke verzorging. Kritisch kijken naar deze kosten kan u daarom direct veel geld opleveren!
De meeste Nederlanders zijn oververzekerd, check of u niet teveel verzekeringen heeft. Ook uw auto kost elke maand ook een hoop geld, vaak honderden euro’s. Kijk of uw wegenbelasting of autoverzekering goedkoper kan. En tot slot kunt u ook eens kijken of u niet goedkoper kunt bellen.

Bookmark and Share

Succesvol ondernemen

Succesvol serie-ondernemer en internetpionier Kees Zegers heeft vorige week zijn boek Startkapitaal, honderd adviezen voor succesvol ondernemen gelanceerd. Het boek staat vol met tips voor startende ondernemers. De heer Zegers, oprichter van ondermeer Nu.nl, wordt vaak benaderd voor adviezen hoe je goed kan ondernemen, en dacht, ik schrijf er een boek over.

Volg je hart

Zijn belangrijkste advies is om naar jezelf te blijven luisteren; “Begin niet bij het bedrijf maar bij de ondernemer. Je hart moet sneller gaan kloppen van iets waaraan je met veel passie en liefde wil gaan werken.” Geld is altijd een gevolg en nooit een doel op zich.

Volgens hem draait het bij goed zaken doen om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen, timing dus. Een ding is duidelijk; je onderneemt alleen succesvol als je het ook echt leuk vindt wat je doet. Alleen dan doe je alles precies goed. Als je enkel zaken doet vanwege erkenning of geld, en het werk zelf niet leuk vindt, dan is het maar sterk de vraag of je succesvol zal zijn.

Bron: Startkapitaal, honderd adviezen voor succesvol ondernemen

Bookmark and Share