Tag Archives: Vrije tijd

Meer energie

Hoe krijg je meer energie? Wat beweegt je en wat is jouw drive?

Hoeveel mensen zeggen niet dat ze niet optimaal hun leven en energie inzetten. Eigenlijk zouden ze wat anders willen, als het aan hun zou liggen dan zouden ze toch dit en dat doen. Er is maar een persoon die je leven leidt, en dat ben jijzelf.

We hebben eens rondgekeken naar wat tips. Bijvoorbeeld Sochicken heeft leuke tips hoe je meer drive en energie kan krijgen.
1. Verbeter je slaapritme
2. Verbeter je voeding
3. Voer afvalstoffen af
4. Doe iets betekenisvols
5. Versterk je lichaam
6. Zorg voor een leeg hoofd
Bron: Sochicken.

Hoe lezen wij nou een dergelijk advies?

 • Slaapritme: Slapen is gezond. En zeer belangrijk voor je gemoedstoestand. Slaap je niet helemaal goed? Doe er wat aan. Cruciaal voor je welzijn.
 • Voeding: Naast slapen is eten fundamenteel voor je functioneren. Eet gezond en verstandig. Wat is dat dan? Kijk rond op internet voor tips en advies.
 • Afvalstoffen: Lekker sporten helpt om je lichaam te laten doorstromen. Ook de sauna helpt.
 • Zinnig: Zingeving is belangrijk voor een mens. Zorg dat je bezig bent met jij belangrijk vindt en je energie geeft.
 • Lichaam: Je lichaam is je belangrijkste bezit. Zonder je lichaam kan je niets, wees er zuinig op.
 • Leeg hoofd: Overlaad jezelf niet met allerlei ambities, maar houdt het simpel. Doe wat jij belangrijk vindt en besteedt daar tijd en energie aan.

  Bookmark and Share
 • Genieten

  De oplossing is dichterbij dan u denkt; hier en nu genieten. U kunt wel eerst meer geld verdienen of geld besparen, maar dit kost een hoop moeite en de uitkomst is onzeker. Het meest directe rendement in geluk behaalt u als u nu geniet.

  Meer vrije tijd door iets eerder naar huis te gaan, niet allerlei taken voor anderen doen maar gewoon eens lekker doen waar u zelf zin in heeft, ga zo maar door. Geluk zit vaak in hele kleine dingen. De extra gezelligheid als u eens rustig een middag thuis blijft en een spelletje met uw partner of kinderen gaat doen. Lekker even fietsen en een boodschapje doen. Goedkoop eten halen en zelf rustig koken. Ga zo maar door.

  Dat is wat ons betreft rijk leven!

  Bookmark and Share